Inför Bristol City – Leeds

26 september, 2016 - Fredrik Karlsson

Efter hemmasegern mot Ipswich i helgen beger sig Leeds ut i landet igen när man reser till Ashton Gate för ett möte med Bristol City.

Sedan vinsten mot Blackburn för några veckor sedan har Leeds verkligen hittat farten och mot Ipswich senast inkasserades fjärde raka segern och tredje raka nollan.

Hemmalaget Bristol City har även de visat upp stark form på sistone och i helgen spelade man ut Fulham ordentligt när man tog en övertygande 0-4 seger. På de tre senaste matcherna har man plockat sju och nio möjliga poäng och man ligger för tillfället en poäng före Leeds.

Senast lagen möttes på Ashton Gate blev det en jämn historia som slutade i delad ära, 2-2.

Leeds

Efter flera starka defensiva insatser känns försvarslinjen ganska spikad där hemvändaren Luke Ayling startar på högerbacken, Bartley och Jansson i mitten samt Charlie Taylor till vänster. För Pontus Jansson väntar en riktig kraftduell där han kommer ställas mot storväxta Tammy Abraham som redans smällt in sju mål den här säsongen, samtliga inne i straffområdet.

Det centrala mittfältet har även det sett starkt ut och Garry Monk väntar fortfarande på klartecken från Liam Bridcutt som har missat de senaste matcherna. Även Ronaldo Vieira är tveksam. Hadi Sacko har gjort högeryttern till sin samtidigt som Pablo Hernandez har imponerat under de senaste matcherna. På topp är Chris Wood för tillfället orubblig och Antonsson lär få nöja sig med ett inhopp även imorgon.

Bristol City

Efter att ha ställts mot lite svagare motstånd under de senaste matcherna så kommer Leedsförsvaret verkligen sättas på prov imorgon mot ett offensivt skickligt Bristol City.

Man står utan skadebekymmer och har således en full trupp att välja från. Något som kan komma att ställa till det för Leeds är att Bristol har varit riktigt starka på offensiva fasta situationer, något som Leeds haft problem med att försvara tidigare under säsongen.

Avspark

Matchen spelas klassisk tisdagstid, 20.45. Matchen TV-sänds inte utan det blir radiostream som gäller.

6 Kommentarer

  1. Hartey

    Hur länge håller Leeds momentum? Kan vi ta två segrar denna vecka är vi uppe och nosar på Playoff platserna. Det borde gå att ta dessa vinster men man har för mycket av Leeds historia senaste 12 åren för att man skall tro på det. Tror på 1 poäng på Ashton Gate ikväll och vinst mot Barnsley. Ikväll är förresten The Pavillion öppen och 1400 Leedsfans ser matchen där på Storbildsskäm. Biljetterna till lördag mot Barnsley säljer skapligt men inte mer än det.I nuläget ser det ut som det kan säljas 23500-24.500, kqnske ett bra resultat ikväll kan ta det över 25.000. Viktiga spelare i dessa matcher är att få igång målskyttet på Antonsson och Roofe och det viktigaste: Att försvaret håller tätt

Kommentera