Inför: Burnley – Leeds

18 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Chris Wood och Charlie Taylor får återse sina gamla lagkamrater imorgon när Leeds besöker Turf Moor.

Förra säsongen lyckades Leeds ta sig hela vägen till kvartsfinal av ligacupen där det slutligen blev respass mot Liverpool. I år får man alltså Premier League-motstånd redan i 16-delsfinalen när man tar sig an formstarka Burnley.

Hemmalaget har inlett sin säsong starkt där man bland annat besegrat Chelsea och plockat poäng borta mot Tottenham och senast Liverpool. Hittills har man bara förlorat en match, hemma mot West Bromwich.

Leeds har även dem, som bekant, fått en smakstart på säsongen trots att självförtroendet tog sig en törn i förlusten mot Millwall i helgen. Pontus Jansson fick kliva av skadad då samtidigt som Liam Cooper fick stå över efter på grund av skadan han ådrog sig mot Birmingham.

Christiansen har emellertid sagt att Janssons skada inte är särskilt allvarlig, men meddelade också att svensken inte kommer finnas med i truppen imorgon och istället stanna hemma för att träna. I övrigt ser laget friskt ut där Matthew Pennington börjat träna med laget igen samtidigt som Berardi hoppas på att få sin första start sedan premiären mot Bolton.

Det kommer säkerligen roteras en del i laget och den stora frågan är vem som kommer få starta på topp om Lasogga vilas. Roofe gjorde det bra innan tysken kom till klubben, men har på sistone fått göra inhopp som ytter medan JR Grot fått spela på topp. Sen ska vi inte heller glömma Pawel Cibicki.

Tippad startelva (4-2-3-1) Lonergan: Ayling, Shaughnessy, Cooper, Berardi: Klich, Vieira: Roofe, Sáiz, Dallas: Grot

Burnley har inga större skadebekymmer och det är egentligen endast irländska mittfältaren Jeff Hendrick som håller på att återhämta sig från en lårskada. Men även Sean Dyche förväntas kasta om lite i laget. Inför den senaste omgången mot Blackburn gjorde han hela åtta ändringar. Bland andra förväntas spelare som Jonathan Walters och Ashley Westwood få chansen.

Avspark

Matchen spelas imorgon, tisdag med starttid 20.45. Den kommer dessutom gå att följa på Viasat Sport.

Kommentera