Inför: Cardiff City – Leeds

25 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Ett absolut toppmöte står för dörren när Leeds imorgon beger sig mot Wales och Cardiff för att ta sig an tabelltrean.

Det är två lag som fått varsin kanonstart på säsongen som ställs mot varandra imorgon. Cardiff stod för en matt insats förra säsongen där man placerade sig precis i mittens rike, på 12e plats. Den här säsongen har det mesta klaffat för walesarna som i skrivande stund har precis samma poängskörd som Leeds.

Leeds har inga nya skadebekymmer utan går snarare och väntar på att se om Pontus Jansson finns i speldugligt skick inför morgondagen. Pierre-Michel Lasogga har äntligen blivit pappa (grattis!) men finns trots det tillgänglig för spel. Under presskonferensen sa Christiansen att han väntade sig en mix av matcherna mot Millwall, Birmingham och Ipswich imorgon. Neil Warnocks lag brukar sällan spela den vackraste fotbollen och det blir intressant att se om kreativa trion Alioski, Sáiz och Hernandez får fortsätta eller om man satsar mer på löpstarka spelare som Stuart Dallas.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Berardi: O’Kane, Phillips: Alioski, Hernandez, Dallas: Lasogga

Cardiff har uppenbarligen sett starka ut under säsongsinledningen och verkar frodas i 4-3-3 formationen där store Kenneth Zohore flankeras av Junior Hoilett och Nathan Mendez-Laing på topp. I mittlåset slåss Bruce Manga med före detta Leedsförsvararen Sol Bamba om platsen bredvid lagkaptenen Sean Morrison. På skadefronten saknas Kadeem Harris och Rhys Evitt-Healey medan målvakten Lee Camp är osäker till spel.

Avspark

Matchen börjar 20.45 imorgon och går att streama genom Viaplay.

1 Kommentar

Kommentera