Inför Cardiff City – Leeds

16 september, 2016 - Fredrik Karlsson

Kan Leeds bygga vidare på segern senast när man imorgon reser till Wales för att möta Cardiff City?

Cardiff har länge varit något av ett bogey-lag för Leeds som har haft ett otroligt dåligt facit på Cardiff City Stadium och tidigare Ninian Park. Förra säsongen lyckades man dock äntligen ta sin första bortaseger på 32 år, och efter att Cardiff blivit utskåpade av bottenlaget Preston med 3-0 senast så hoppas man nu på att återupprepa bedriften.

Leeds

Garry Monk återgick till sin ursprungsfilosofi mot Blackburn senast när han formerade laget 4-5-1 och det blir troligtvis den formationen vi får se även imorgon.

Pontus Jansson och Kyle Bartley bildade ett stabilt mittlås senast och lär få fortsatt förtroende även imorgon.

Liam Bridcutt tvingades kliva av med en skada i den matchen, och Monk har sagt att det rör sig om en svullnad som man hoppas ska gå ner till matchen. Kemar Roofe missade matchen senast med en vadskada men även han kan komma att finnas med i morgondagens trupp.

På topp står det och väger mellan Marcus Antonsson, som startade senast, och Chris Wood som hoppade in och blev målskytt.

Cardiff

Hemmalaget står på fyra raka matcher utan en seger, de tre senaste har dessutom slutat i förlust. Precis som Leeds har man endast vunnit en hemmamatch den här säsongen, och även deras trepoängare kom i en 2-1 vinst mot hopplösa Blackburn Rovers.

För Leeds gäller det att se upp för mittfältaren Anthony Pilkington som har varit lagets bästa spelare under upptakten av säsongen med tre mål på åtta matcher.

Tränare Paul Trollope ser också ut att kunna göra en del ändringar på mittfältet där Craig Noone och Peter Whittingham förväntas starta.

Avspark

Det blir en tidig start imorgon, 13.30. Matchen sänds på Tv3 Sport och Viaplay. För de Lussare som befinner sig i Stockholmstrakten kommer ett gäng samlas på The Liffey i gamla stan.

Kommentera