Inför Cardiff – Leeds United

8 mars, 2016 - Robin Persson

En traditionellt sett mycket svår bortamatch väntar för Leeds under tisdagskvällen när man tar sig an starka Cardiff i Wales. Den negativa trenden kunde till slut brytas mot svaga Bolton senast, men det här blir något helt annat att försöka ta sig an.

The Bluebirds jagar uppflyttning till Premier League och står i nuläget på lika många poäng som Sheffield Wednesday som innehar sjätteplatsen och därmed också kvalspel. För Leeds del talar en seger på 17(!) försök mot walesarna sitt tydliga språk. Ska man komma hem till Yorkshire med någon poäng krävs en ordentlig kämpainsats. Hemmalaget har dessutom bara en förlust (M’boro borta) på sina nio senaste ligamatcher.

Cardiff City

Några större frågetecken kring laget finns inte att rapportera om utöver Lee Peltier. Försvararen med ett förflutet i Leeds United under Neil Warnocks tid i klubben skadade sig senast och ett benbrott befarades först. Lyckligtvis var skadan inte så pass allvarlig att säsongen är körd. Inget tvivel om att han missar den här matchen dock.

Mittfältaren Peter Whittingham är en riktig klasspelare på den här nivån och någon Leeds inte har råd att ge för mycket tid med bollen.

Leeds United

Egna talangen Lewis Coyle skadade sig olyckligt mot Bolton senast och fick bäras ut på bår, typiskt när han precis fått komma in i laget och gjort det bra. Hur pass allvarlig skadan är vet man dock inte i nuläget.

De större medierna rapporterar om att Chris Wood kan vara tillbaka i spel här, men det känns långsökt då han inte deltagit något i reservlaget i veckan. Nyzeeländaren har missat större delar av säsongen på grund av sin lårskada och att chansa och kasta in honom i spel här vore dumdristigt. Liam Cooper, Souleymane Doukara och Scott Wootton dras alla med småskavanker och är tveksamma till spel.

Italienaren Mirco Antenucci (två mål senast) lär få starta ensam i anfallet i brist på konkurrens.

Avspark

Klockan 20:45 svensk tid på Cardiff City Stadium i Cardiff, Wales. Det är radio som gäller ikväll om man vill följa matchen.

 

 

2 Kommentarer

Kommentera