Inför: Derby County – Leeds United

10 augusti, 2018 - Linus.M

Får du läge att fira på nytt, Roofe?

Optimismen flödar i Leedslägret efter vinsten mot favorittippade Stoke. Att man skulle spela ut ett sådant Stoke, med de spelarna, var inte något någon räknade med. Frågan är om Leeds klarar av att göra en sådan laginsats igen?

Äntligen var ordet förra gången. Denna gången är det en annan form på äntligen. Äntligen är det match igen! Ungefär så känner man efter att vi totalt krossade Stoke City på Elland Road. När man satt sig en timme innan matchsstart och tittade på startelvan, vilket innehöll Roofe, Cooper, Phillips, Berardi och Klich, kändes det som att matchen på flera plan redan var förlorad. Ack vad fel man hade dock. Roofe var rörlig, deltog ständigt i anfallsspelet och var ruskigt nära på att få in en boll. Cooper var värre och större än Trumps potentiella mur mot Mexiko och Phillips samt Klich var spelare som var pånyttfödda. Berardi stod visserligen för ett par misstag men det var ändå en stor skillnad mot den Berardi vi såg i slutet av förra säsongen. Klich fick göra ett mål och Phillips var en gigant på det defensiva mittfältet. Kort och gott så innehöll matchen mot Stoke allt vad man ville se från ett Bielsatränat Leeds. Frågan alla ställer sig är om vi kommer kunna fortsätta såhär under 45 matcher till?

Leeds United
Om man nu kan räkna in en match i någon sorts formkurva så pekar Leeds kurva spikrakt uppåt. Att försäsongen såg trög ut bryr man sig föga för nu när Stoke besegrades senast med 3-1. Pontus Jansson fick snällt sitta på bänken efter att ha haft sin, välförtjänta, semester. Detta gjorde att Berardi tillsammans med Cooper tog plats på mittbackspositionerna. Jag tror att Jansson fortsatt får sitta bänk med tanke på vinsten senast, vilket betyder att Berardi startar igen.. Formationen blev 4-1-4-1 mot Stoke och det skulle förvåna mig om Bielsa ändrar på det vinnande konceptet till Derby. Bamford fick inte heller hoppa in mot Stoke men eftersom Roofe var så fruktansvärt vass mot Stoke, har jag svårt att se hur Bielsa ska peta honom. Detta gör att jag faktiskt tror att Bamford glatt får sätta sig på bänken igen. Bielsa verkar vara trogen de spelare som vann senast match, vilket gör att jag tror det blir samma startelva som mot Stoke.

BPF
Ayling, Berardi, Cooper, Douglas
Phillips
Hernandez, Klich, Saiz, Alioski
Roofe

Derby County
Derby började säsongen spelmässigt lite knackigt om man frågar mig. Trots detta så fick det med sig tre poäng efter att Tom Lawrence nickat in 2-1 i slutsekunderna. En vinst är en vinst och en vinst betyder tre poäng, vilket gör att Derby såklart till stor del struntar fullständigt i hur det såg ut. Derby kommer med all säkerhet sluta i närheten av en topp sex placering, vilket gör att matchen blir en otrolig viktig sådan. Frank Lampard styr Derbyskutan, vilket gör att man kan hoppas på att Bielsa med all sin erfarenhet kan utmanövrera Lampard när det gäller taktikmatchen. Jozefzoon, som enligt många utnyttjade Leeds för att få till ett bättre kontrakt med Derby, kommer förmodligen också återigen börja på bänken. Honom kan vi komma att få se upp med om han skulle komma in med tanke på hans kvalitéer, det skulle ju inte heller förvåna något Leedsfans om det skulle bli att Jozefzoon kommer in och avgör den här matchen för Derby. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att Bielsa har en plan för även det.

Matchen & Tips
Förra omgången trodde jag på en målrik historia och jag hittar inte några argument för att denna match skulle bli annorlunda. Ett Derby på hemmaplan som inte direkt kommer backa hem mot ett Leeds som inte verkar rädda för något lag eller någon spelare, det kan bara betyda en sak. Ett målkalas som betyder att Leeds vinner med 3-2 tar man självklart alla dagar, vilket också får bli omgångens tips. Skulle tippa på att Roofe gör sitt efterlängtade mål och att Klich fortsätter addera mål till sitt nuvarande målkonto.

Var? Pride Park Stadium, Derby.
När? 18:30, lördag 11/8.
TV? Ja! Matchen går på TV3 Sport HD, Viaplay och sänds även gratis på Viafree.se.

Marching on Together!

4 Kommentarer

  1. sportcarl1
    sportcarl1

    Bra rapport och denna gång tror jag du hittat rätt i laguttagningen. Kanhända får vi se någon av spelarna i Derby som var länkade till oss som Jozefzoon och Marriot. Tuff match denna och är nöjd med 2-2

Kommentera