Inför Derby County – Leeds

13 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Ligafotbollen är äntligen tillbaka igen när Leeds åker till, som vi traditionalister säger, Pride Park för att ta sig an formsvaga Derby County.

Leeds kommer under lördagens match att ledas av assisterande tränaren och tillika nyblivna pappan, Pep Clotet då Garry Monk är avstängd. Man har med sig en fin form och har vunnit fem av sina sex senaste matcher.

Senast lagen möttes på Pride Park vann Leeds med 2-1 efter ett sent segermål från Chris Wood.

Leeds

Stuart Dallas är det stora frågetecknet inför helgen då ådrog sin en lårskada under landslagssamlingen med Nordirland. Chris Wood missade dagens träningspass eftersom varit iväg med Nya Zeeland, men lär starta på lördag igen.

Liam Bridcutt är fortsatt skadad och det ser ut att röra sig om ytterligare några veckor innan lagkaptenen åter kan ta plats i startelvan.

Backlinjen känns numer spikad där vi lär få se Ayling, Bartley, Jansson och Taylor.

Derby

Hemmalaget har fått en riktigt knagglig start på säsongen och efter att ha spelat play-off förra säsongen återfinns man nu på en 20e plats med endast två segrar på sina inledande elva matcher.

Laget har dock fått en boost i veckan när man tillsatt den före detta engelska förbundskaptenen Steve McLaren som ny tränare. McLaren har utan tvekan en stark trupp att förfoga över med stjärnor som Will Hughes och Matej Vydra. Återfår laget bara lite självförtroende så kommer de säkerligen att börja klättra i tabellen inom kort.

Avspark

På lördag bjuds vi äntligen på TV-match igen. Matchen sparkar igång klockan 16.00 och sänds både på Tv3 Sport och Viaplay.

Kommentera