Inför FA Cupen: Watford – Leeds United

20 februari, 2016 - Robin Persson

Då Leeds egentligen inte har något särskilt att spela för i seriespelet kommer FA Cupen som ett skönt avbrott. Det är den 5:e rundan som skall avgöras och ett avancemang till kvartsfinal väntar segraren. Kan en utsåld bortasektion på Vicarage Road hjälpa Evans mannar att skrälla? Större under har skett.

Watford har varit ett riktigt boogey team för Leeds sedan nedflyttningen från Premier League. Inte en enda vinst mot London-laget på de senaste nio försöken talar sitt tydliga språk. Det här blir dock första gången man stöter på varandra i FA Cup-sammanhang. Troy Deeney blir att se upp med, anfallaren har nätat sex gånger på lika många försök mot LUFC.

Watford

Januari-förvärvet Costel Pantilimon vaktade kassen i föregående runda och rumänen tros få fortsatt förtroende mellan stolparna. Miguel Britos och Jose Manuel Jurado har återvänt till träning efter skadeuppehåll och kan komma att bli involverade här. Troligtvis kommer Quique Sanchez Flores till start med ett så när som på ordinarie lag här, även om överlevnad i Premier League förstås prioriteras i första hand. En mycket tuff uppgift väntar Leeds.

Leeds United

Steve Evans kan möjligtvis ha tillbaka schweizaren Gaetano Berardi i spel här, men bänken kanske är mest troligt för ytterbacken? Evans pratar också om sitt dilemma vad gäller taktisk formering inför den här matchen. Vågar man satsa offensivt och gå för segern, eller ändrar man formation från Boro.matchen och spelar mer defensivt inriktat? Chris Wood är fortsatt skadad och frågan är när kiwin åter är i spel. Mycket skador har delvis förstört den här säsongen för anfallaren.

Avspark

Klockan 16:00 svensk tid på Vicarage Road i London och Viaplay sänder matchen.

 

3 Kommentarer

  1. sportcarl1

    Ingen lätt uppgift och normalresultatet borde vara 2-0, men berg är till för att flyttas och spelar vi som M-boro har vi helt klart en chans, Deeney och Ighalo är en bra värdemätare hur våra innerbackar står sig

  2. Simo

    Det blir en riktig tuff utmaning för våra grabbar ! Watford har varit riktigt duktiga i år. Speciellt med tanke på att dom är nykomlingar. En nyttig och förhoppningsvis lärorik match för vårt unga lag.

Kommentera