Inför Fleetwood Town – Leeds

9 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Laget samlar krafterna efter den tunga förlusten senast och blickar framåt mot morgondagens match i ligacupen mot Fleetwood Town.

På tränarbänken hos Fleetwood finns ett bekant ansikte i huvudtränaren Uwe Rösler som numer är huvudtränare för League One klubben.

Garry Monk har tidigare pratat om att testa lite nya spelare, men har också understrukit att man är ute efter ett bra resultat för att få lite vind i seglen inför helgens hemmapremiär mot Birmingham.

Leeds

Monk förväntas rotera en del i det lag som blev överkörda mot QPR i helgen. Pablo Hernandez har fått sitt arbetstillstånd och finns tillgänglig för uttagning. Gaetano Berardi missar matchen på grund av den skada som tvingade honom att lämna planen i helgen. Lewie Coyle lär med största sannolikhet ta hans plats.

Liam Cooper finns tillgänglig men har inte spelat en minut under försäsongen och frågan är om Monk vågar riskera något efter det som hände med Berardi.

Offensivt lär spelare som Mowatt, Sacko och Antonsson knacka på dörren för en startplats. De två sistnämnda gjorde rätt pigga inhopp mot QPR. Luke Murphy fanns inte ens med i truppen mot QPR men lär finnas med imorgon.

På målvaktssidan står det mellan Green och Turnbull där Silvestri är borta med en skada.

Fleetwood

Hemmalaget står med en fullt frisk trupp och det är bara att välja och vraka för Rösler som i en intervju tydliggjorde att han kommer ställa upp med ett starkt lag.

I lagets säsongspremiär i helgen kryssade man borta mot Northampton Town. Detta blir sedermera lagets första hemmamatch för säsongen, och med publikstödet i ryggen lär det inte bli någon lätt match för Leeds.

Avspark

Matchen spelas på Highbury Stadium med avspark klockan 20.45 på onsdag kväll.

Kommentera