Inför: Huddersfield Town – Leeds

4 februari, 2017 - Fredrik Karlsson

Ett rejält toppmöte väntar på John Smith’s Stadium imorgon när Leeds besöker Huddersfield.

Garry Monk har kallat matchen för den viktigaste hittills den här säsongen och visst förstår man varför. Leeds ligger för tillfället två poäng före the Terriers med en match mer spelad. Ska man ha någon chans att ta sig ikapp Newcastle och Brighton lär minst en pinne krävas imorgon.

Det blir dock kämpigt. Huddersfield har inte förlorat på hemmaplan sedan november och har totalt endast förlorat hemma två gånger den här säsongen. Dessutom har man vunnit sina två senaste möten med Leeds, båda på Elland Road.

Lagens två senaste matcher på John Smith’s Stadium har emellertid slutat i Leeds favör. Leeds har dock aldrig vunnit tre raka bortamatcher mot Huddersfield.

Leeds

I backlinjen återvänder Liam Cooper till truppen efter att ha avtjänat sin avstängning. Charlie Taylor är fortsatt skadad och ser ut att återvända först i mars.

På mittfältet har Garry Monk nu en rad olika konstellationer att ställa upp med i och med tillskotten av Alfonso Pedraza och Modou Barrow. Pablo Hernandez vilades en halvlek mot Blackburn senast och lär återta sin plats i startelvan. Även Stuart Dallas borde ha goda chanser till att få starta efter en stark insats senast.

Huddersfield

David Wagner har en behaglig skadesituation där Sean Scannell är den enda långtidsskadade spelaren. Jack Payne kommer tillbaka till truppen från avstängning samtidigt som Izzy Brown och Phillip Billing ser ut att återvända från skador.

Offensivt finns det rejält med offensivt krut hos hemmalaget där Elias Kachunga och Nahki Wells har gjort nio respektive åtta mål vardera. På framspelningssidan är det något oväntat högerbacken Tommy Smith som utmärkt sig med hela sju assists.

Avspark

Matchen startar redan klockan 13.00 imorgon och kommer gå att följa på Viasat Sport och Viaplay.

Kommentera