Inför: Hull City – Leeds United

2 oktober, 2018 - Linus.M

Nätar du idag, Pontus?

En vinst på fem matcher. Det är siffror som vi inte är vana vid efter säsongsstarten. Spelet har dock sett bättre ut vilket gör att man har lite ro i kroppen inför kvällens match.

Vill man komma topp två i The Championship gäller det att vinna matcher. Det är väldigt få lag som kryssat sig igenom en säsong och efter det slutat topp två. Man ska dock inte drabbas av någon sorts panik då spelet sett väldigt bra ut trots poängtappen. Senast mot Sheffield Wednesday var det en total överkörning på planen från vår sida, men bollen ville inte in. Klich gjorde ett drömmål vilket räddade en poäng men i andra halvlek var det total dominans från Leeds sida. Det är något som också statistiken visar, då vi hade runt 25 skott, vilket är flest i en match denna säsong. Bielsa pratade om att lag i toppen av tabellen ofta behöver tre chanser för att sätta ett mål, vi behöver i många fall 8 eller 9 stycken. Det är något de tränat på under veckan, vilket man kan hoppas visar sig mot Hull.

Leeds United
Det börjar bli något tröttsamt att börja detta lilla segment med att behöva prata om alla våra skador, men det är svårt att inte börja där. Återigen är samtliga som varit borta, där i tongivande spelare om Roofe och Hernandez, fortsatt skadade och kommer inte vara redo för kvällens match mot Hull. Bielsa meddelade dock att han hoppas och tror att de är redo efter det internationella uppehållet, vilket är någon vecka bort. Man kan skylla på våra missade chanser att till exempel Roofe har varit skadad, men jag tror faktiskt det handlar mer om att det inte bara vill sig riktigt. Roberts har stigit in på anfallspositionen och gjort det helt okej under förutsättningarna. Samma lag lär det bli ikväll med tanke på att ingen är tillbaka från sin skada. I och med att Hull inte börjat säsongen bra kan man hoppas på någon sorts reaktion över matchen mot Sheffield. Det hade varit skönt om vi kunde få till en riktig islossning och vinna med ett par mål, även om man nöjer sig gott och väl med en uddamålsseger och fortsatt häng i toppen.

Hull City
Det kan gå fort från Premier League till botten av The Championship. Hull placerar sig på en blygsam 21:a plats och är i stort behov av att börja vinna matcher. Senast blev det 1-1 hemma mot Middlesbrough, vilket inte är något att skämmas över. Innan dess lyckades dock Reading tvåla dit dem på Readings hemmaplan med hela 3-0, något som är desto värre. Två vinster på hela säsongen varav en kommit mot Rotherham United, är inget att skryta med. Det är dock tidigt in på säsongen och en bortamatch är alltid en bortamatch, vilket gör att vi inte ska underskatta dessa heller. De namn man i Hull möjligtvis känner igen är yttermittfältaren Grosicki, någon som på sin dag kan vara riktigt farlig. Men en Hull på hemmaplan som är i stort behov av poäng kommer inte bli någon lätt match, även om de säkert kan falla ihop ganska lätt om vi bara lyckas få in det berömda första målet.

Matchen & Tips
Leeds kommer äga bollen och matchen. Det gäller som vanligt bara att komma till chanserna men också att sätta dem. Skulle vi lyckas etablera ett tryck mot Hulls backlinje tror jag den kan exponeras ganska snabbt. Phillips måste ha sin dag dock, det funkar inte att ha en prestation som mot Birmingham. Jag tror vi lyckas knäcka Hullnöten, vilket gör att vi vinner med 3-0 där Pontus Jansson får göra ett mål.

Var? KCOM Stadium, Hull.
När? 20:45, tisdag 2/10.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV.

Marching on Together!

1 Kommentar

Kommentera