Inför: Hull – Leeds United

30 januari, 2018 - Linus.M

Leeds åker till KCOM Stadium för att möta Hull på tisdagskvällen. Formen är nedåtgående om man kollar på båda lagen, vilket bäddar för en nervös match från båda håll.

Leeds har på senare tiden återigen hamnat i en formsvacka då man bara har en vinst på senaste fem matcher. Ännu värre är det för Hull som inte har en enda vinst på sina senaste fem matcher. Att använda ordet krismöte är på något sätt inte att överdriva, för skulle något av lagen förlora denna match så är det krisläge i båda lagen om man tittar på förutsättningarna. Leeds har som mål att komma topp sex, något som blir allt mer avlägset om de skulle bli en förlust. Skulle Hull däremot förlora så kan de om andra resultat går emot dem ligga på nedflyttningsplatserna. Om man samtidigt kollar på Leeds kommande matcher så är det mardrömsläsning där vi möter lag ovanför oss i tabellen nästan hela februari.

Leeds United
När man ändå är inne på mardrömsläsning så kan man passa på att ta upp vilka spelare som Leeds saknar inför denna match. Saiz är fortsatt borta efter att ha spottat på en Newportspelare, Ayling har en vristskada som håller honom borta resten av säsongen, Cooper drog på sig ett rött kort senaste matchen mot Millwall och Phillips tog sitt tionde gula kort vilket gör att ingen av dessa fyra spelare är tillgängliga. Detta skapar såklart problem för Christiansen och övriga laget. Det gör dock också att man ganska enkelt kan räkna ut vilka som ska spela. Det som egentligen är ett frågetecken inför tisdagskvällen är huruvida Roofe eller Dallas kommer få starta på vänsterkanten i mittfältet. Personligen hade jag velat se Dallas på sin rätta position nu när han äntligen är skadefri efter sina landskamper, han har ju också fått ett inhopp. Roofe övertygar inte på sin kantposition, och frågan är om han gör det på sin anfallsposition ens, vilket gör att jag gärna ser en bänkplats på honom. Annars är laget som vanligt, Wiedwald i mål och Lasogga har förhoppningsvis visat både fansen och Christiansen att han har tagit anfallsplatsen för gott nu. Nyförvärvet Forshaw, som anlände ifrån Middlesbrough, kommer att starta.

Förväntad startelva:
Wiedwald
Berardi, Jansson, Pennington, De Bock
Vieira, Forshaw
Alioski, Hernandez, Dallas
Lasogga

Hull
Laget som förra året var i Premier League ligger nu nästan på en nedflyttningsplats i The Championship. Fotboll är ibland en konstig sport men det är inte första laget som går samma väg till mötes när man väl fallit ner ifrån den berömda ligan. Hull har gått tungt hela säsongen och bytet av tränare från Slutsky till Adkins har inte givit den effekten de hade hoppats på. Det positiva för Hull är att de inte har några färska skador, utan det är endast långtidsskadade Abel Hernandez, Ryan Mason och Greg Luer som inte kommer till spel. Senaste vinsten i ligan kom mot Brentford den 9:e december och innan dess får man leta sig tillbaka till slutet av oktober för att hitta en vinst. Leeds brukar ju dock vara bra på att göra dåliga lag till topplag, så man ska inte stirra sig blind på den statistiken.

Matchen
Förväntar mig två lag som är desperata för tre poäng. Förlorar Leeds så är jakten på playoff väldigt långt borta och förlorar Hull så är jakten på League One väldigt nära. Har varit lite snack om att Christiansen kanske ska börja köra 3-5-2, för att vi körde det i slutet av Millwall matchen men det är inget som kommer ske tror jag. Förhoppningsvis är Pennington mittbacken vi alla vill ha bredvid Jansson, samtidigt som Forshaw gärna får visa att han precis är lugnet vi behöver på mittfältet. I kombination med att Lasogga får fart på sitt målskytte så kan den andra delen av säsongen se riktigt spännande ut. Annars väntar en spännande mittenstrid i hopp om att komma på övre halvan av tabellen – igen.

Var? KCOM Stadium, Hull.
När? Tisdag, 30:e januari, 20:45.
TV? Matchen sänds inte i Sverige men man kan köpa den via LUTV för £5.

Kommentera