Inför: Ipswich Town – Leeds

17 februari, 2017 - Fredrik Karlsson

Leeds söker att vässa sin bortaform imorgon när man tar sig an skadedrabbade Ipswich på Portman Road.

Där de fina resultaten har trillat in på löpande band på Elland Road under de senaste månaderna har formen på bortaplan sett betydligt svagare ut för Leeds. Man har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher.

Ipswich har emellertid endast två segrar på Portman Road sedan december och parkerar för tillfället på 13e plats i tabellen. Mot Leeds har man dock haft starka resultat på Portman Road under de senaste åren och faktum är att man vunnit sex av de sju senaste mötena.

Leeds vann mötet tidigare under säsongen efter ett mål från Chris Wood.

Leeds

Garry Monk har bekräftat att Charlie Taylor är det enda skadebekymret inför matchen. Samtidigt återvänder lagkaptenen Liam Bridcutt från avstängning efter att ha missat segermatchen mot Bristol City senast.

Backlinjen känns i vanlig ordning spikad medan det finns större möjligheter för rotation på mittfältet. Barrow, Pedraza, Doukara och Dallas hoppas alla på en chans i startelvan där endast Pablo Hernandez och möjligen Liam Bridcutt känns orubbliga.

Ipswich

Mick McCarthy saknar en uppsjö av spelare till morgondagen. Det tyngsta avbräcket är avstängningen som lagets bästa målskytt Tom Lawrence ådrog sig i kryssmatchen mot Brighton senast.

Utöver honom får inte inlånade Leedsspelaren Toumani Diagouraga spela medan lagkaptenen Luke Chambers är tveksam till spel.

Jonathan Williams, Giles Coke, Luke Hyam och Adam Webster är spelare som definitivt missar matchen imorgon.

Med sin farligaste spelare Lawrence avstängd finns det anledning att blicka neråt mittfältet för potentiella hot där Emyr Huws och Cole Skuse imponerat för laget på sistone.

Avspark

Matchen går tyvärr inte att följa på tv utan istället är det radiostream som gäller när matchen sparkar igång imorgon vid 16.00.

Kommentera