Inför: Leeds – Aston Villa

30 november, 2017 - Fredrik Karlsson

En klassisk ”sexpoängare” väntar imorgon när Leeds tar emot ett skadeskjutet Aston Villa på Elland Road.

Leeds ges imorgon en tidig chans att sätta press på de kvalplacerade lagen inför lördagens Championship-matcher. För tillfället befinner man sig tre poäng bakom sjätteplacerade Derby som dessutom sitter på bättre målskillnad.

Gästerna kommer emellertid i god form till morgondagens match med tre raka segrar i bagaget. Det här har tagit upp dem till en fjärdeplats i ligan och man ser betydligt starkare ut den här säsongen än förra. På tal om förra säsongen vann Leeds det mötet på Elland Road tack vare ett nickmål från Kemar Roofe medan mötet på Villa Park slutade i kryss.

Leeds imponerade förra helgen. Förvisso mot ett svagt Barnsley, men stora delar av spelet klaffade på ett sätt som det inte gjort allt för ofta under de senaste månaderna. Caleb Ekuban gavs chansen på topp, och även om det inte blev något mål för anfallaren så banade han minst sagt väg för Alioski och Sáiz. Hernandez såg sådär lugn och överlägsen ut som han gör på sina bra dagar och på Oakwell bjöd han dessutom på en imponerande defensiv insats.

I mål var Wiedwald tillbaka och även om han inte såg ut att vara säkerheten själv så lär en hållen nolla ha gett honom lite boostat självtroende. Framför honom stod den ordinarie kvartetten Ayling, Jansson, Cooper, Berardi för en solid insats och förhoppningsvis kommer alla till spel även imorgon.

På skadelistan hittar vi fortsatt Lasogga och Dallas medan O’Kane står som ett frågetecken. Å andra sidan återvänder Ronaldo Vieira från sin avstängning och står reda att hoppa in. Någon som sannolikt inte lär göra det är Klich som Christiansen under veckan har medgett inte hör till de främsta utmanarna om en startplats för tillfället, något som startat rykten om en flytt i januarifönstret.

Tippad startelva (4-2-3-1)
Wiedwald
Ayling, Jansson, Cooper, Berardi
Vieira, Phillips
Alioski, Sáiz, Hernandez
Ekuban

 Aston Villa saknar några riktig tunga namn, inte minst förre Chelseakaptenen John Terry. Lägg där till målspottaren Jonathan Kodjia och hans anfallskollega Scott Hogan. Pablo Hernandez lär också vara besviken att se innermittfältaren Mile Jedinak på skadelistan efter att ha utfört en mindre tunnelkavalkad på denna när lagen möttes förra säsongen.

Men trots skadorna finns det gott om kvalitet i det Villa-lag som för tillfället ligger sex poäng före Leeds. Inte minst i förre Leedsspelaren tillika mittfältskreatören Robert Snodgrass. Lägg där till målfarlige vänsteryttern Adomah och förre Barnsleykaptenen Conor Hourihane så har gästerna goda förutsättningar att göra livet surt för Leeds imorgon.

När: Fredag, 20.45
Var: Elland Road
Tv: Tv3 Sport och Viaplay

1 Kommentar

Kommentera