Inför: Leeds – Aston Villa

2 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Ny storpublik väntas på Elland Road imorgon när Leeds ska försöka besegra Aston Villa.

Det här blir första matchen tillbaka på hemmaplan sedan förlusten mot Newcastle för två helger sedan. Då bjöds det på ett fullsatt Elland Road och en ordentlig publiksamling blir det imorgon igen då över 32,000 biljetter sålts till mötet.

Både Leeds och Aston Villa hör till de formstarkare lagen i ligan där gästerna för tillfället ligger fyra poäng efter Leeds som innehar femteplatsen.

Ska man se till historisk statistik så får vi gå ända tillbaks till December 2000 för att hitta Aston Villas senaste seger på Elland Road.

Leeds

Det blev glada besked från Garry Monks presskonferens under gårdagen där tränaren meddelade att både Pontus Jansson och Eunan O’Kane finns tillgängliga. Monk berättade vidare att skadan som Liam Cooper ådrog sig mot Liverpool var av den lindrigare sorten, men att mittbacken lär missa morgondagens match.

Kvar på skadelistan sedan tidigare finns Liam Bridcutt, Pablo Hernandez och Lewie Coyle.

Marco Silvestri gjorde en stark insats mot Liverpool senast men trots det lär vi åter få se Rob Green träda in mellan stolparna samtidigt som Jansson och Ayling även de borde återvända till startelvan.

Kemar Roofe blev hyllad för sin insats mot Liverpool senast, och blev till och med uttagen i omgångens lag av ligacupen. Han torde med andra ord alltså behålla sin roll på det centrala offensiva mittfältet.

En startelva kan tänkas se ut såhär:

Green
Ayling-Jansson-Bartley-Taylor
O’Kane-Vieira
Doukara-Roofe-Dallas
Wood

Aston Villa

Främsta fokus hos motståndarlaget ligger på Leedsbekantingen Ross McCormack. Skotten öste in mål för Leeds under sin sista säsong i klubben och är numer en högt ansedd anfallare i ligan. I lagets senaste match mot Cardiff fick han dock stå över på grund av en vristskada och det återstår att se om han är tillgänglig till morgondagen.

Offensiv kvalitet finns det likväl i mängder ändå med spelare som Jack Grealish, Albert Adomah, Jordan Ayew och inte minst centertanken Jonathan Kodija. Den sistnämnde blev nyligen fansens val till månadens spelare efter att ha gjort fem mål i sina sex senaste matcher.

Försvararna Micah Richard och Ritchie De Laet kommer definitivt att missa matchen medan mittbacken James Chester står som ett frågetecken.

Avspark

Det är ännu en TV-match för Leeds. Precis som förra helgen börjar matchen 18.30 och den här gången är det Tv3 Sport som står för sändningen.

Kommentera