Inför Leeds – Blackburn Rovers

19 september, 2016 - Fredrik Karlsson

Det är Yorkshire mot Lancashire när Blackburn Rovers gästar Elland Road imorgon kväll.

De båda lagen möttes senast förra helgen där Leeds tog en förlösande 2-1 seger efter ett sent avgörande. Leeds bygge därefter vidare på segersviten mot Cardiff i lördags där man hämtade hem en 2-0 seger från Wales samtidigt som Blackburn tog säsongens första trepoängare mot Rotherham.

Med nu är det ligacupen som gäller och här har båda lagen uppenbarligen vunnit sina inledande matcher för att ta sig till omgång 3.

Leeds

Som är kutym i cupspelet förväntas viss rotation i startelvan. Kemar Roofe, Alex Mowatt och Marcus Antonsson är tre spelare som säkert knackar på dörren till startelvan efter att ha funnit sig utanför laget i lördags.

Mittlåset var helgens stora ljuspunkt där en viss Pontus Jansson agerade försvarsgigant. Det återstår att se om Monk vågar rubba på Jansson och Bartley imorgon.

Robert Green såg återigen darrig ut under vissa moment i helgen och spelet i luftrummet fortsätter vara en akilleshäl för målvakten. Marco Silvestri har varit i en twitterkontrovers i veckan men kan nog finns i startelvan för det.

Blackburn

Tränare Owen Coyle har bekräftat att han tänker göra en del ändringar i laget som slog Rotherham i lördag.

Försvarsduon Derrick Williams och Tommie Hoban är avstängda från cupspel samtidigt som Greer, Mulgrew, Graham, Stokes, Henley och Ward samtliga finns på skadelistan.

Coyle har sagt att man kan vänta sig 8-9 förändringar i startelvan. Det återstår därför också att se om Marvin Emnes kommer finnas med i startelvan. Anfallaren nätade mot Leeds senaste och bjöd på ett mål och en assist i helgens seger.

Avspark

Matchen spelas på Elland Road imorgon, klockan 20.45.

Kommentera