Inför: Leeds – Brentford

4 november, 2017 - Fredrik Karlsson

Leeds ställs på nytt mot ett lag i stark form ikväll när man besöker Griffin Park.

Som ursäkterna haglade efter förlusten mot Derby senast. Domaren hamnade i fokus och Christiansen, Alioski med flera gick ut och kritiserade honom både för att ha missat en straff för Leeds och dessutom utdömt en felaktig till gästerna. Men sex förluster på de sju senaste matcherna och tre raka hemmaförluster går knappast att förklara utifrån dåliga domare eller otur.

Christiansen har visat självinsikt och tagit sin del av ansvaret, men nu börjar det bli dags att se förändring på planen. Och samtidigt som taktiken fallerat har även flera spelare presterat långt under den nivån vi är vana vid att se dem i. Framför allt tycks man ha oerhört svårt att resa sig från ett bakslag i form av baklängesmål. Så fort Derby kvitterade senast satt man mest bara och väntade på att de även skull trycka in tvåan.

Medan Leeds går på knäna är Brentford uppe på tå med åtta raka matcher utan förlust. Senaste förlusten kom den 12e september och mot Leeds har man inte förlorat på hemmaplan sedan 50-talet.

Leeds återfår Phillips och Berardi från avstängningar imorgon och återfår lite önskvärd ”grinta” i laget igen. Luke Ayling har spelat mest av alla spelare hittills under säsongen och i de senaste matcherna tycks man kunnat uttyda vissa tecken på trötthet då högerbacken inte nått upp till vanlig nivå. Kanske är det läge att fortsätta med Dallas på vänsterbacken och ge Berardi en match i sin föredragna högerbacksposition?

Liam Cooper är fortsatt ett frågetecken skademässigt medan resten av mittbackarna är det spelmässigt.

Tippad startelva (4-3-3)
Lonergan: Ayling, Pennington, Jansson, Berardi: O’Kane, Vieira, Phillips: Sáiz, Lasogga, Dallas

Brentford kommer som nämnt i storslag, anförda av poängspelaren Ollie Watkins och med ett försvar som faktiskt läckt in en hel del bollar under säsongen, något som Leeds kan ta vara på månne?

På skadelistan hittar vi Alan Judge och ytterbacken Rico Henry.

Avspark

Matchen spelas ikväll, 18.30. Matchen går att se hos Viaplay.

Kommentera