Inför: Leeds – Brentford

16 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Sista matchen innan julafton står för dörren när formstarka Brentford besöker Elland Road.

Vi står inför en potentiell duell mellan två före detta Allsvenska strikers imorgon då Marcus Antonsson möjligen får en startplats för Leeds samtidigt som den förre Göteborgspelaren Lasse Vibe lär starta för Brentford.

Leeds kommer in till matchen som knappa favoriter, men under sina tre senaste besök på Elland Road har Brentford lyckats få med sig poäng samtliga gånger. Faktum är att The Bees faktiskt är obesegrade i sina sex senaste möten med Leeds.

Brentford ligger för tillfället på fjortonde plats, sju poäng efter Leeds. På sistone har man dock hittat formen och går in till mötet med två raka segrar i ryggen.

Leeds

Ett nytt skadebekymmer uppstod mot Reading senast när Chris Wood fick kliva av med smärtor vid baksidan av låret. En första scanning säger att det inte är alltför allvarligt men Monk sade på presskonferensen att nyzeeländaren är ett stort frågetecken till morgondagen. Marcus Antonsson stod utanför truppen i den matchen på grund av mindre smärtor i ryggen, men ska vara tillbaka imorgon och kanske till och med får ta en startplats.

Eunan O’Kane är fortsatt på skadelistan medan Pablo Hernandez har återvänt till träning och möjligen kan figurera. Liam Bridcutt gjorde comeback senast och kommer troligtvis få fortsätta på innermittfältet. Även Kalvin Phillips finns tillgänglig igen efter att ha avtjänat sin avstängning.

Brentford

Dean Smith har inte några nya skadebekymmer, men sedan tidigare finns Callum Elder, Rico Henry, Lewis MacLeod och Alan Judge på skadelistan medan Alan McCormack möjligen kan återvända till startelvan.

Talangfulle anfallaren Scott Hogan blir mannen att hålla ögonen på imorgon. 24 åringen har smällt in 13 ligamål den här säsongen. På framspelningssidan riktas blickarna mot den offensiva mittfältaren Romaine Sawyers som stått för fyra assists hittills.

Avspark

Ny tv-match! Viaplay sänder mötet från Elland Road som sparkar igång 16.00 på lördag.

Kommentera