Inför: Leeds – Brighton & Hove Albion

18 mars, 2017 - Fredrik Karlsson

Möjligheten att skapa sig lite andrum från de jagande lagen finns för Leeds ikväll när man tar emot Brighton.

Gårdagens resultat gick i Leeds favör där Huddersfield blev överkörda av Bristol City med 4-0 samtidigt som Reading besegrade sjätteplacerade Sheffield Wednesday. En seger skulle inte bara ta Leeds upp till fjärde plats utan skulle dessutom skapa minst fem poängs avstånd ner till sjätteplatsen.

Men mycket ska till för att plocka tre poäng ikväll. Leeds har förlorat sina sex senaste möten med Brighton. När lagen möttes på The Amex tidigare under säsongen vann man hemmalaget med 2-0 efter att Leeds åkt på en tidig utvisning.

Leeds

Luke Ayling plockade sitt tionde gula kort för säsongen senast och är sedermera avstängd de kommande två matcherna. Även Kalvin Phillips är fortsatt avstängd efter sitt röda mot Fulham.

I backlinjen lär det med andra ord bli Berardi och Taylor som startar på kanterna om Bartley och Jansson.

I övrigt är laget friskt och spelredo där det stora bekymret för Monk på sistone har varit att lista ut hur han ska formera innermittfältet. Vieira, O’Kane och Bridcutt är de tre som konkurrerar om platserna där det känns hugget som stucket angående vem som startar bredvid lagkapten Bridcutt.

Brighton

Lagkaptenen Bruno klev av skadad mot Derby senast men ser ut att kunna vara spelredo ikväll trots det. Däremot saknas en rad andra försvarare i Shane Duffy, Sebastien Pocognoli och Gaetan Bong.

Offensivt ser laget friskt och redo ut där Anthony Knockaert blir en spelare att hålla ögonen på. Fransosen har legat bakom nio mål i sina nio senaste matcher för laget med tre mål och sex framspelningar.

Längst fram finns Sam Baldock och rutinerade Glenn Murray som ständigt har ställt till med bekymmer för motståndarförsvaren den här säsongen.

Avspark

Det är sen avspark som gäller idag. Matchen drar igång 18.30 och sänds på Viasat Sport och Viaplay.

Kommentera