Inför: Leeds – Burton Albion

7 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Den riktiga fotbollen är tillbaka på tapeten igen. På lördag ska Leeds försöka inkassera första hemmasegern i ligaspelet när bottenlaget Burton kommer på besök.

Med ett transferfönster i backspegeln kan man konstatera att det både finns saker som kittlar och oroar offensivt i laget. Målspottaren Chris Wood lämnade som bekant för spel i Premier League. Men in i hans ställe har Orta och Christiansen plockat in flera spännande namn i Grot, Cibicki och Lasogga.

Den sistnämna är inte bara det mest etablerade namnet utan har också en fru som väntar barn till helgen. Detta till trots har Lasogga låtit klargöra att han kommer finnas tillgänglig i lördagens matchtrupp. En som däremot inte kommer spela är motståndarnas mittfältsmotor Luke Murphy, som är utlånad från just Leeds och därmed inte får delta på lördag.

Förra säsongen tog Leeds en betryggande 2-0 seger hemma mot Burton, men föll i returmötet under slutet av säsongen och tappade både tre poäng såväl som realistiska chanser till en play-offplats.

Den här säsongen har inletts knackigt av gästerna som ännu inte tagit en enda poäng på bortaplan. Totalt sett parkerar man på 21a plats. Leeds å andra sidan är tillsammans med ligaledarna Cardiff de enda lagen att vara obesegrade såhär långt under säsongen.

I ligacupen har man sprutat in mål på hemmaplan mot både Port Vale och därefter Newport. Men i ligaspelet har man emellertid ännu inte hittat nätet en enda gång på Elland Road. Något som förhoppningsvis förändras på lördag.

Leeds har en skadesituation som går åt rätt håll där både Gaetano Berardi och Matthew Pennington har återvänt till träning efter sina skador som de ådrog sig i premiären mot Bolton. Eunan O’Kane skickades hem från Irlands landslagssamling med en ljumskskada och troligtvis ger Christiansen besked om dennes spelchanser under morgondagens presskonferens. I övrigt ser Caleb Ekuban ut att bli borta i minst två månader med en fotskada.

Burton tappade en av sina bästa offensiva spelare under slutdagarna av transferfönstret när Jackson Irvine skrev på för Hull. I övrigt är det irländaren Joe Mason som gjort mest väsen av sig hittills den här säsongen och det återstår att se om han kan ställa till det för Leedsförsvaret.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Anita: Phillips, Klich: Alioski, Sáiz, Dallas: Roofe

 Avspark

Över 30,000 biljetter har redan gått åt till lördagens drabbning med avspark 16.00. Den går dessvärre inte på tv, men kan streamas via LUTV.

1 Kommentar

Kommentera