Inför: Leeds – Burton Albion

27 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Med två raka segrar i ryggen är det ett Leeds med självförtroende som går in till lördagens match mot Burton Albion.

Det är två lag som har haft en nästan likvärdig inledning på säsongen där Leeds hittills plockat in tre poäng mer än Brewers. En stor faktor som talar till Leeds fördel är ändå det faktum att Burton än så länge inte har tagit en enda seger på bortaplan under säsongen.

I sin senaste match blev det dock en stark seger för lördagens gäster när man besegrade Birmingham med 2-0.

Leeds

Efter att ha roterat mer än ordentligt i elvan till tisdagens match mot Norwich så kan vi nu förvänta oss att se en startelva mer likt den som besegrade Wolverhampton förra helgen.

Pontus Jansson kommer tveklöst kliva in i mittlåset igen samtidigt som Hadi Sacko lär återta sin position på högerkanten från Doukara. Antonsson fick förvisso nätkänning senast, men det fick även Wood som för tillfället är det självklara första valet.

Lewie Coyle skadade sig senast och ser ut att bli borta upp till 12 veckor, men samtidigt har Gaetano Berardi återvänt till spel och även Pablo Hernandez ser ut att vara spelklar till helgen.

I övrigt saknas fortfarande Liam Bridcutt medan Stuart Dallas ska granskas under morgondagen.

Burton

Gästerna har det väldigt bekvämt på skadefronten där anfallaren Stuart Beavon är tillbaka efter att ha missat de två senaste matcherna. I övrigt har man en fullt frisk trupp att tillgå.

Mannen att hålla koll på under lördagen blir Jackson Irvine. Mittfältaren har stått för fem pytsar hittills under säsongen och spelar en stor del i lagets offensiva spel.

Avspark

Matchen spelas på Elland Road med avspark 16.00. Ingen TV-sändning finns att tillgå den här gången, så man får hålla tillgodo med radiostream.

Kommentera