Inför: Leeds – Cardiff City

2 februari, 2018 - Fredrik Karlsson

Stu Forster/Getty Images

Cooper, Shaughnessy, O’Kane, Sáiz, Roberts och Phillips. Listan av frånvarande spelare är lång inför morgondagens möte med topplaget Cardiff.

Den nuvarande formen på laget är obehagligt svag. Även om det är lätt att lägga skulden på tränaren så får Christiansen viss dispens för lagets senaste prestationer då han har tvingats jobba med väldigt begränsat spelmaterial på grund av skador och onödiga avstängningar.

Faktum är att Leeds endast lyckats ta två poäng på sina fem senaste matcher och ni nuläget befinner man sig fyra poäng ifrån sjätteplatsen som innebär kvalspel.

Cardiff har sett oväntat starka ut hittills under säsongen men har på senare tid bjudit på en del svaga resultat. Bland annat har man inte vunnit något av sina fyra senaste bortamatcher i ligaspelet.

Dessvärre har Cardiff varit något av ett bogey-lag för Leeds på sistone där Leeds endast vunnit en av de tio senaste hemmamatcherna lagen emellan.

Thomas Christiansen har alla möjliga sorters bekymmer inför morgondagen där en stor del av spelartruppen saknas. Förutom nyckelspelarna Sáiz, Cooper, Phillips och O’Kane saknas även nyförvärvet Tyler Roberts tillsammans med Conor Shaughnessy och Caleb Ekuban.

Pennington missade matchen mot Hull senast men finns åter tillgänglig för spel. Adam Forshaw bjöd på en stabil debut i den matchen och lär sannolikt få fortsatt förtroende imorgon.

Tippad startelva
Wiedwald
Berardi, Pennington, Jansson, De Bock
Forshaw, Vieira
Alioski, Hernandez, Dallas
Roofe

Även Cardiff har vissa skadebekymmer där målvakten Lee Camp saknas tillsammans med Kadeem Harris och Aron Gunnarsson samtidigt som försvararen Joe Bennett avtjänar en avstängning.

I övrigt har man en stark trupp innefattande förra Leedsförsvararen Sol Bamba, Liverpoolstjärnskottet Marko Grujic och nyinköpta anfallaren Gary Madine.

Tid: Lördag, 16.00
Plats: Elland Road
Tv: Tv3 Sport och Viaplay

1 Kommentar

Kommentera