Inför: Leeds – Derby County

30 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Ännu ett tufft test väntar imorgon när ett formstarkt Derby besöker ett svajande Leeds på Elland Road.

I fredags fick vi se ett håglöst Leeds, till synes utan vilja och mod att gå för tre poäng mot ett superladdat Sheffield United. I och med nederlaget kunde Leeds räkna in sin femte förlust på sex matcher men Christiansen insisterar att man trots det inte känner av någon större press ännu.

Turligt gick många resultat lagets väg i helgen och man parkerar ännu på en femteplacering, i enlighet med säsongens målsättning om att nå kvalplats.

Till skillnad från Leeds så inledde Derby säsongen aningen knackigt, men har verkligen hittat farten på slutet med tre raka segrar och sex raka matcher utan förlust. Senast bortaslog man Norwich och ligger nu en poäng bakom Leeds.

Till Leeds fördel talar att man inte förlorat någon av de fyra senaste hemmamatcherna mot Derby.

Leeds stod för en kanoninsats senast lagen möttes på Elland Road, men en tuffare match lär bli att vänta imorgon. Både Kalvin Phillips och Gaetano Berardi saknas på grund av avstängningar och därtill skadade sig Liam Cooper senast och får stå över morgondagens match. Pontus Jansson förväntas ersätta.

Caleb Ekuban är tillbaka i full träning, men är inte aktuell för spel ännu.

Tippad startelva (4-3-3)
Lonergan: Ayling, Pennington, Jansson, Anita: O’Kane, Vieira, Klich: Sáiz, Lasogga, Dallas

Derby har inga större skadebekymmer och det är endast målskytten från lagens möte på Pride Park förra säsongen, Jonny Russell samt Darren Bent som saknas.

I laget finner vi annars den rörlige anfallaren Matej Vydra och även förre Leedsmittfältaren Bradley Johnson som stått för fyra mål och en assist hittills den här säsongen.

Avspark

Matchen startar 20.45 imorgon kväll och med Champions League-spel samtidigt blir det stream via LUTV som gäller för den som vill ha rörlig bild.

Kommentera