Inför: Leeds – Fulham

14 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Offensiv flärd ställs mot offensiv flärd imorgon när Leeds tar emot uppflyttningsaspiranterna Fulham.

Förra säsongen spelade lagen två gånger kryss mot varandra. På Elland Road räddade Chris Wood en poäng med en o-karaktäristisk cykelspark och i returen tog Tom Cairney luften ur Leedssupportrarna med ett distansskott i matchens slutsekunder.

I matchen på Craven Cottage i april var Leeds dessutom rejält pressade under stora delar av matchen där man hade uppenbara problem med att hantera hemmalagets kreativa offensiv.

Leeds livnärde sig förra säsongen till mångt och mycket på en välorganiserad defensiv och en målspottande Chris Wood. I år har de offensiva krafterna utökats i form av spelare som Gianni Alioski, Samuel Sáiz och Caleb Ekuban. Och trots att man stundtals hade det svårt mot Preston senast gick det ändå tydligt att se att laget sitter inne på en hel del kreativ potential när man kommer in på offensiv planhalva.

Christiansen har varit tydlig med att han vill att laget ska vara bollförande och det stora kruxet för tillfället tycks vara att hitta ett innermittfält som både kan vinna och fördela boll. Eunan O’Kane och Kalvin Phillips har spelat tillsammans i de första matcherna och det blir intressant att se om det blir dessa som får fortsätta imorgon eller om exempelvis Vieira eller Klich får chansen.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Borthwick-Jackson: Phillips, Vieira: Alioski, Hernandez, Dallas: Wood

Fulham har på förhand utsetts som en av favoriterna till att nå uppflyttning, men har inlett säsongen med två raka kryss. Det första kom mot Norwich i en match där man hade mer än gott om chanser att säkra alla tre pinnarna. I sin senaste match spelade man med decimerat manskap i princip hela matchen efter att mittbacken Tomas Kalas plockat rött i första minuten.

Offensivt har man gott om krut och fart i spelare som Kebano, Aluko, Ayité, Piazon och nyinköpta Kamara. Längre ner i banan hittar vi en av ligans bästa mittfältare i lagkaptenen Tom Cairney. Skotten skadade sig dock under uppvärmningen mot Reading senast och står som ett frågetecken inför morgondagen. Tomas Kalas tog som tidigare nämnt rött kort i samma match och missar sedermera matchen mot Leeds.

Avspark

Matchen spelas klockan 20.45 imorgon kväll. Precis som senast kommer den gå att streama via LUTV vars kameraman bjöd på en minst sagt tveksam insats senast. Men visst tar man ändå rörlig bild framför radio. Följ den här länken för att streama matchen.

Kommentera