Inför Leeds – Fulham

15 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Bottenskiktet ställs mot toppskiktet när Leeds tar emot Fulham på Elland Road imorgon kväll.

Det är två lag med diametralt olika inledningar som ställs mot varandra imorgon. Leeds står på noll poäng efter två håglösa insatser samtidigt som bottenlaget från förra säsongen, Fulham, har inlett starkt och kammat hem två raka trepoängare.

Båda mötena mellan lagen förra säsongen slutade i kryss, 1-1, och till den här säsongen har Fulham dessutom tappat sin stjärnduo i Ross McCormack och Moussa Dembele. Mantlarna ser dock ut att ha axlats av Matt Smith och nyförvärvet Sone Aluko och Leeds står inför ännu en tuff uppgift.

Leeds

På skadefronten är det inga nyheter utan det rör sig snarare om frågan huruvida vilka som ska placeras på bänken efter helgens förlust mot Birmingham. I den matchen formerade Monk anfallet med två strikers där Antonsson såg väldigt vass ut under den första halvleken.

Defensivt var det dock lika svagt som mot QPR och Monk har öppet kritiserat spelarna för att vara för veka i defensiven. Om det nu går att lösa genom taktik och byten återstår att se, men det lär absolut krävas en värvning eller två för att styra upp defensiven.

I försvaret står lagkaptenen Sol Bamba på osäker mark efter ännu en skakig insats och om Liam Cooper är i form kan han möjligen få starta.

På mittfältet gjorde Mowatt en bra insats senast samtidigt som unga Ronaldo Vieira hade det motigt. Möjligen ges Toumani Diagouraga en ny chans här. Hadi Sacko såg livfull ut och borde ha spelat till sig en fortsatt startplats.

Fulham

Fulham saknar endast en spelare i ytterbacken Ryan Fredericks som är borta med en knäskada. I övrigt är laget friskt och offensivt känns platserna spikade där Smith och Aluko har gjort två mål vardera under de första två matcherna.

Lagkaptenen Scott Parker spelade i helgen men lär troligtvis stå över den här matchen då den rutinerade mittfältaren sällan spelar matcher så tätt inpå varandra.

Avspark

Det blir sista matchen mot Elland Road innan Leeds beger sig ut på resande fot under de kommande tre matcherna, varav en i ligacupen mot Luton. Matchen börjar klockan 20.45 imorgon, tisdag.

Kommentera