Inför: Leeds – Middlesbrough

18 november, 2017 - Fredrik Karlsson

Starka känslor väntas imorgon när Garry Monk återvänder till Elland Road tillsammans med sitt nya lag, Middlesbrough.

Championship är i vanlig ordning väldigt jämnt även i år och det är smått otroligt att Leeds, de senaste resultaten till trots, fortfarande bara befinner sig tre pinnar från en kvalplats. Under landslagsuppehållet har Christiansen fått tid att granska laget på djupet och identifiera brister. Svaret på om att han lyckats lär vi få under morgondagen.

På kvalplats ligger dessutom just Middlesbrough som likt Leeds blandad och gett hittills under säsongen. På sistone har man emellertid fått upp ångan och de tre senaste matcherna har slutat i seger.

I lagens senaste möten på Elland Road har Leeds vunnit tre och ett, det senaste, har slutat i kryss.

Leeds välkomnar äntligen Caleb Ekuban tillbaka i truppen efter en lång skadefrånvaro. Christiansen sa under presskonferensen att anfallaren möjligen kan vara aktuell för spel imorgon och hintade dessutom om att han möjligen kan komma att ställa upp med två anfallare.

Stuart Dallas åkte på en smäll under kvalspelet men ser ut att vara spelklar samtidigt som spelare som Luke Ayling och Ronaldo Vieira fått välbehövlig vila under uppehållet.

Tippad startelva (4-3-3)
Lonergan: Ayling, Pennington, Jansson, Berardi: O’Kane, Phillips, Vieira: Dallas, Lasogga, Sáiz

Middlesbrough har inga större skadebekymmer där endast nickstarke Rudy Gestede ses som ett frågetecken inför matchen. På mittfältet anförs man av gamle Leedskaptenen Jonny Howson som radat upp fina insatser.

På topp finner vi nyinköpte målsprutan Britt Assombalonga som gjort åtta ligamål hittills under säsongen. I mål står irländske förstemålvakten Darren Randolph.

Avspark: 14.15
Tv: Tv3 Sport
Plats: Elland Road

Kommentera