Inför: Leeds – Millwall

19 januari, 2018 - Fredrik Karlsson

Revansch finns att utkräva för Leeds imorgon när man tar emot rivalerna Millwall på Elland Road.

Leeds formkurva har bestått av både toppar och dalar på sistone och med flertalet knepiga matcher på spelschemat framöver bör man verkligen ta sig i kragen imorgon för att se till att vinna mot bottenlaget Millwall imorgon.

Bortalaget har endast vunnit en av sina fem senaste ligamatcher samtidigt som Leeds gick på pumpen borta mot Ipswich senast vilket innebär att man gått segerlösa ur de tre senaste ligamatcherna.

När lagen möttes på The Den tidigare under säsongen blev Millwall första lag att besegra Leeds. Segern lyckades man ta efter att ha markerat bort både kreatörerna i Hernandez och Sáiz samtidigt som man spelade väldigt fysisk fotboll. Sannolikt lär matchplanen vara liknande imorgon och det blir intressant att se hur Christiansen formerar laget.

Både Samuel Sáiz och Eunan O’Kane saknas på grund av avstängningar och i veckan har Leeds dessutom avslutat låneavtalet med floppen Cameron Borthwick-Jackson. Samtidigt har man värvat en vänsterback i Laurens De Bock som kan komma att få göra debut imorgon.

Detsamma gäller även för det andra nyförvärvet, Adam Forshaw. Mittfältaren blev klar för klubben igår och kommer åtminstone ingå i morgondagens trupp. På skadelistan finns sedan tidigare Luke Ayling och Caleb Ekuban.

Tippad startelva (4-2-3-1)
Wiedwald
Berardi, Jansson, Cooper, De Bock
Phillips, Forshaw
Alioski, Hernandez, Dallas
Roofe

Millwall har inga större skadebekymmer utan borde kunna ställa upp med en stark startelva. Som vanligt får man se till att hålla ögonen på gamle Leedsanfallaren Steve Morison som brukar kunna nosa sig till mål mot just Leeds.

Var: Elland Road
När: Lördag, 16.00
Tv: Stream via LUTV

1 Kommentar

Kommentera