Inför: Leeds – Newcastle United

18 november, 2016 - Fredrik Karlsson

Vi står inför ett toppmöte i Championship när formstarka Leeds tar emot ligaledarna Newcastle på Elland Road.

Det är ett ohyggligt starkt Newcastle som reser ner till Leeds på söndag. Efter poängtapp i sina två inledande matcher har laget verkligen fått upp farten och på 16 matcher har man inkasserat hela 12 segrar och därtill hittat nätet 34 gånger samtidigt som bara 13 bollar slunkit in i egen kasse.

Leeds har som bekant hittat formen under de senare veckorna och för ovanlighetens skull står även de med en stabil defensiv, inte minst tack vare nya kulthjälten Pontus Jansson. Framåt har det sett svagare ut men Chris Wood har åtminstone utgjort sig till lite av en målgaranti på sistone och kan säkerligen ställa till dess för Lascelles och kompani på söndag.

Under matchens gång kommer en hyllning till den före detta, och numera bortgångne Leeds- och Newcastle-spelaren Gary Speed. I den elfte spelminuten uppmanas samtliga på det fullsatta Elland Road att tillsammans genomföra en minuts applåder i spelarens minne.

Leeds

Det var en blandad kompott av bra och dåliga nyheter från Monk under dagens presskonferens. Tränaren gav besked om att Eunan O’Kane förhoppningsvis kommer finnas spelklar, men berättare samtidigt att kreatören Pablo Hernandez ser ut att missa matchen med en sträckning som han ådrog sig i matchen mot Norwich.

Stuart Dallas och Liam Bridcutt är fortsatt skadade men i övrigt är spelartruppen frisk. På avstängningsfronten är Vieira, Taylor och Jansson samtliga ett gult kort från att åka på en matchs avstängning.

Startelvan lär gå i stil med den mot Norwich sedan med undantag för Hernandez och möjligen även O’Kane.

Newcastle

Benitez förfogar över ligans starkaste trupp och en minst sagt stark anfallslinje med ligans toppskytt Dwight Gayle, Mitrovic och Ayoze Perez. Troligtvis blir det serben Mitrovic som startar på topp då han med sin fysiska närvaro kan ge Jansson och Bartley en tuffare match.

På mittfältet har det varit frågetecken kring playmakern Jonjo Shelvey som anklagats för rasistiska uttalanden. Spelaren har dock förnekad dessa anklagelser och en rättegång kommer inte ta plats förrän efter helgens match vilket gör engelsmannen tillgänglig för spel.

Defensivt har man ett cementerat mittlås med Lascelles och Clark medan Dummett och Yedlin lär starta på kanterna.

Avspark

För ovanlighetens skull spelas matchen på en söndag och detta på ett fullsatt Elland Road. Avsparkstid är 14.15 och matchen sänds på Viasat Sport Premium. Lussare kommer mötas upp runt om i landet så håll utkik på vår Facebook-sida för att se om det blir någon träff i din stad.

Kommentera