Inför: Leeds – Norwich City

15 december, 2017 - Fredrik Karlsson

Jakten på kvalplatsen fortsätter imorgon när Leeds välkomnar underpresterande Norwich till Elland Road.

Formkurvan pekar uppåt för Leeds i nuläget. Senast lade man QPR på rygg efter ett hattrick från Kemar Roofe. Vinsten där innebär att Leeds nu endast förlorat en av sina fem senaste matcher, där plumpen kom borta mot serieledande Wolverhampton.

Norwich var, som man oftast är, en av favoriterna till att nå uppflyttning från Championship den här säsongen. Men hittills har man underpresterat och befinner sig för tillfället på 16e plats, 6 poäng bakom Leeds. Förra helgen tog man emellertid en efterlängtad seger mot Sheffield Wednesday.

Förra säsongen bjöd på några riktigt sprakande möten lagen emellan. Till exempel blev Ronaldo Vieira matchvinnare gånger två. Dels genom ett distansskott i slutminuterna i ligamötet på Carrow Road, men även som avgörande straffskytt när man ställdes mot varandra i ligacupen.

Leeds. Thomas Christiansen gav en uppdatering av skadeläget under fredagens presskonferens och bekände bland annat att Caleb Ekuban kommer bli borta en handfull matcher på grund av skadan som tvingade honom att utgå mot QPR. Även Lasogga är fortsatt skadad, men som tur är har Kemar Roofe prickat toppformen och lär starta på topp imorgon.

Dallas saknas fortfarande medan Pablo Hernandez åter finns tillgänglig för spel. Frågan är om man vågar chansa med honom redan imorgon eller om Pawel Cibicki, som gjorde ett fint inhopp senast, får chansen från start.

Felix Wiedwald bjöd på en ny groda i lördags och målvaktsfrågan är fortsatt osäker. Men det känns tveksamt att Christiansen ännu en gång ska byta målvakt och under presskonferensen gav han tysken lite överdriven support när han kallade honom för en av ligans bästa målvakter.

Tippad startelva (4-2-3-1)

Wiedwald
Ayling, Jansson, Cooper, Berardi
Vieira, Phillips
Alioski, Sáiz, Hernandez
Roofe

Norwich. Gästerna står utan anfallaren Steven Naismith som var en av de som sköt hål på Leeds uppflyttningsdrömmar förra säsongen. I övrigt har man en frisk trupp där unge James Maddison blir en spelare att hålla ögonen på tillsammans med den store anfallaren Nélson Oliveira.

När: Lördag, 16.00
Var: Elland Road
Tv: Stream via LUTV

Kommentera