Inför: Leeds – Nottingham Forest

24 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Pontus Jansson lär med största sannolikhet återvända till startelvan imorgon när Leeds tar emot Nottingham Forest.

Efter förlust och tre insläppta mål mot Barnsley senast lär laget se fram emot att återvända till sin hemmaborg där man vunnit och hållit nollan i de fem senaste matcherna.

Gästerna har precis fått en ny tränare i Gary Brazil då den tidigare tränaren Philippe Montanier fått sparken efter en rad svaga resultat. I Brazils första match som tränare besegrade man Bristol City med 1-0 på hemmaplan och parkerar för tillfället på 19e plats i tabellen, 18 poäng efter Leeds.

När lagen möttes tidigare under säsongen var det dock Forest som drog det längsta strået när man slog Leeds med 3-1 under lagets svaga inledning på säsongen. Forest har dessutom bra statistik på Elland Road där man hållit nollan i sina tre senaste besök vilket resulterat i två segrar och ett kryss.

Leeds

Den stora rubriken är att Pontus Jansson återvänder från sin avstängning och lär kliva in bredvid Kyle Bartley i mittlåset. Charlie Taylor saknas åter och man kan med andra ord förvänta sig att Gaetano Berardi fortsätter på vänsterbacken.

Eunan O’Kane har funnits med på bänken i de senaste matcherna och det återstår att se om Monk vågar spela irländaren från start imorgon. Förhoppningar finns också på att Hadi Sacko ska vara spelklar medan Liam Cooper ännu en gång får stå över på grund av skada.

Forest

För gästerna är det endast nyutnämnde lagkaptenen Matt Mills som är stort frågetecken efter att ha skadad ljumsken i lagets senaste match mot Bristol City.

Laget har dessutom tappat sin nyckelspelare på mittfältet, Henri Lansbury, till Aston Villa.

Avspark

Det här blir lagets sista hemmamatch innan med tar emot Cardiff City inför ett stor gäng Lussare. Matchen har avspark 20.45 imorgon kväll och går att följa genom radiostream som publiceras på forumet Gelderd End strax innan avspark.

Kommentera