Inför: Leeds – Port Vale

8 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Hemmapremiär och första omgången av ligacupen väntar imorgon när League Two-laget Port Vale gästar Elland Road.

Många är vi som minns förra säsongens upplaga av ligacupen som bland annat innefattade en slutminutshjälte i Marcus Antonsson, straffdramatik mot Norwich och en hård exit mot Liverpool i kvartsfinalen.

Port Vale är nykomlingar i den engelska fjärdedivisionen efter att ha trillat ur League One förra säsongen. I helgen vann man sin premiärmatch mot kappvändaren Harry Kewells Crawley Town. Under veckan förstärkte man dessutom sitt försvar genom att låna in Leeds ytterback Tyler Denton. Denne är emellertid inte tillgänglig för spel imorgon.

Men nog kommer det finnas bekanta ansikten ändå. Laget tränas för tillfället av det förra råskinnet, tillika Leedspelaren, Michael Brown. Dessutom finner vi ytterligare spelare med förflutet på Elland Road i Michael Tonge och Danny Pugh.

Leeds drabbades som bekant av skador på Gaetano Berardi och Matthew Pennington senast. Troligtvis kommer Christiansen rotera rejält i startelvan för att ge samtliga spelare chansen att bevisa vad de går för. Exempelvis hittar vi Samuel Sáiz och Caleb Ekuban som blev oanvända avbytare mot Bolton.

Förra lagkaptenen Liam Bridcutt lämnades helt utanför matchtruppen i söndags, men Christiansen har försäkrat honom om att han fortfarande har en roll att spela i laget. Därtill har en ny vänsterback anslutit i veckan, nämligen Cameron Borthwick-Jackson.

Tippad startelva (4-2-3-1): Green: Anita, Shaughnessy, Cooper, Borthwick-Jackson: Bridcutt, Vieira: Sacko, Sáiz, Dallas: Ekuban

Avspark

Vi står åter inför en tv-sänd match imorgon. Avsparkstid är 20.45 och matchen sänds på Viasat Sport Premium och Viaplay.

Kommentera