Inför: Leeds – Preston North End

11 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

Pontus Jansson finns åter tillgänglig för spel när hemmapremiären i ligaspelet står för dörren.

Samuel Sáiz uttalade sig på Twitter efter matchen i onsdags om hur fantastiskt det var att höra 15,000 supportrar jubla. Svaren forsade in direkt: – Vänta tills på lördag, över 30,000 på Elland Road kommer vara något du aldrig upplevt förut. Förra säsongen blev Elland Road allt mer en borg ju längre säsongen led och imorgon kommer publiken säkerligen göra sin del för att hjälpa laget bärga tre pinnar.

Mot Bolton och Port Vale såg det offensiva spelet stundtals glimrande ut. Gianni Alioski ser verkligen ut att vara ett fynd och med Jansson tillbaka i mittlåset går nog de allra flesta in med höga förhoppningar inför morgondagen. Förra säsongen städade man dessutom av Preston två gånger om med 1-4 och 3-0.

Då leddes morgondagens gäster av gamle Leedstränaren Simon Grayson (numera i Sunderland). Den här säsongen har Alex Neil tagit över rodret och han ledde faktiskt laget till en oväntad 1-0 seger hemma mot play-offkandidaterna Sheffield Wednesday i premiären. I veckan blev det emellertid respass mot Accrington Stanley i ligacupen.

Leeds har en uppsjö av spelare som hoppas på speltid. Christiansen har framförallt fått ett rejält huvudbry sett till vem av Samuel Sáiz och Pablo Hernandez som ska spela nummer 10-rollen. Men då tränaren tidigare sagt att Sáiz inte är i full matchform än (jo, tjena) så sätter vi pengarna på att det blir Hernandez som startar imorgon.

I försvaret saknas Matthew Pennington och Gaetano Berardi fortsatt men med Pontus Jansson tillbaka från avstängning och Borthwick-Jackson inlånad finns ersättare klara.

Caleb Ekuban gjorde en stabil match senast, men det ska till mer än ett mål och en assist mot Port Vale för att rubba på målspottande Chris Wood.

Tippad startelva (4-2-3-1): Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Borthwick-Jackson: O’Kane, Phillips: Roofe, Hernandez, Alioski: Wood

Preston dras inte med några större skadebekymmer och det är egentligen bara ynglingen Josh Harrop som är ett frågetecken inför morgondagen. Anfallaren lånades nyligen in från Manchester United och väntar fortfarande på att få göra sin debut.

Tillgänglig för spel är emellertid förra säsongens toppskytt Jordan Hugill. Anfallaren hoppade in och pytsade två gånger om i förlusten mot Accrington senast och lär ha en plats i startelvan imorgon.

Annars kan det vara värt att hålla ögonen med offensiva mittfältaren Callum Robinson som förra säsongen stod för tio mål och dessutom blev lagets främste framspelare med fyra assists. I backlinjen återfinns den förre Leedsförsvararen Paul Huntington.

Avspark

Matchen spelas på Elland Road med den klassiska avsparkstiden 16.00. Matchen kommer dessutom sändas i rörlig bild via en livestream som går att köpa via LUTV. Information om hur man går tillväga här dyker upp på hemsidan lite senare under dagen.

1 Kommentar

Kommentera