Inför: Leeds – Queens Park Rangers

10 mars, 2017 - Fredrik Karlsson

Två formstarka lag ställs mot varandra imorgon när Leeds tar emot Queens Park Rangers.

QPR var laget som gav Leeds en mardrömsstart på säsongen när man tog en övertygande 3-0 seger mot Monks mannar i premiären. Under säsongens gång har man gått åt varsitt håll i tabellen och Leeds ligger för tillfället 19 poäng före morgondagens gäster.

Formkurvan för QPR har emellertid varit stark på sistone där man vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Man är dessutom obesegrade i sina fem senaste möten med Leeds.

Leeds har å andra sidan vunnit åtta av sina nio senaste hemmamatcher och står obesegrade i sina fem senaste totalt sett.

Leeds

Laget får en stor boost imorgon när Chris Wood förväntas återvända till startelvan. Anfallaren ställdes över den senaste matchen mot Fulham som en säkerhetsåtgärd efter att haft känningar i vaden.

Luke Ayling återvänder även han till spel som nybliven pappa. Men då både Berardi och Taylor imponerade på Craven Cottage är det hugget som stucket vilka två som får starta imorgon.

Kalvin Phillips tog rött senast och är avstängd i de två kommande matcherna. Eunan O’Kane eller Ronaldo Vieira lär ta hans plats bredvid Liam Bridcutt. Pablo Hernandez hoppas på att få återvända till startelvan efter att ha suttit som oanvänd avbytare i tisdags.

Rent spel krävs från Luke Ayling och Kyle Bartley imorgon då båda två står på nio gula kort. Tio skulle generera två matchers avstängning, men om man lyckas undvika kort i morgon stryks de tidigare hopsamlade varningarna.

QPR

Offensivt finns det ett bekant ansikte för Leeds att hålla koll på i Matt Smith. Vi som minns hans tid på Elland Road kommer ihåg hans styrka i luftrummet vilket kan bädda för spännande dueller mellan honom och försvarsduon Bartley och Jansson.

Steven Caulker, Jack Robinson och Jordan Cousins är tre spelare som precis har återvänt till träning efter skador och det återstår att se om någon finns med i startelvan imorgon.

Kazenga Lua Lua kommer däremot definitivt missa matchen med en vristskada.

Avspark

Matchen drar igång 16.00 imorgon. Det blir ingen tv-sändning den här gången utan radiostream blir det som gäller.

1 Kommentar

  1. karlgren

    Hej! Jag var på matchen mot Fulham i tisdags. Tråkigt att inte Wood, Ayling och Hernandez spelade. Men Taylor gjorde det och det var första gången jag så honom live. Verkligen en spelare av hög klass. Berardi är bra, men Taylor är PL-klass både framåt och bakät! Fulham var bra så jag var nöjd med en pinne!

Kommentera