Inför: Leeds – Reading

12 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Fortsatta skadeproblem på mittfältet gäckar Monks mannar inför den stundande matchen mot Reading.

Det är ett skadeskjutet Leeds som tar sig an tredjeplacerade Reading imorgon. Efter utvisningen på Kalvin Phillips blev mittfältet än tunnare och Monk får en knepig uppgift att lösa.

Leeds har två förluster på sina åtta senaste ligamatcher, mot Newcastle och Brighton, alltså två mot lag som legat framför dem i tabellen. Mot Reading har man dock vänt en tidigare negativ trend och har vunnit två av de senaste tre mötena mellan lagen.

Men Jaap Stams lag är i storslag och har vunnit sex av sina sju senaste matcher. I sin senaste bortamatch blev det dock förlust och så var även fallet när lagen möttes på Elland Road förra säsongen.

Leeds

Alla blickar riktas mot mittfältet imorgon. Eunan O’Kane, Kalvin Phillips och Pablo Hernandez kommer samtliga att missa matchen. Den stora frågan är om lagkaptenen Liam Bridcutt kommer att kliva in i startelvan bredvid Vieira. Skotten har tränat för fullt under den senaste veckan och Monk har sagt att man ska göra en sen bedömning för att se hur läget är med honom.

Om inte annat gjorde Grimes ett lovande inhopp borta mot Brighton senast. Risken är dock att man får ett för offensivt balanserat mittfält om han ska ta en roll som innermitt. I truppen finns ju även Toumani Diagouraga som varit i Monks frysbox sedan premiärförlusten mot QPR.

I backlinjen fick Pontus Jansson kliva av under slutet av matchen mot Brighton, det verkar emellertid inte ha varit något allvarligt och svensken torde starta imorgon igen.

 Reading

 Hos gästerna saknas yttern Danny Williams samt de centrala mittfältarna Stephen Quinn och John Swift. I övrigt har Stam ett friskt lag att förfoga över.

Offensivt är det Garath McCleary som stått för målen hos Reading samtidigt som franske Yann Kermorgant knackar på dörren till startelvan efter några fina insatser på sistone. För anfallaren har det så här långt blivit fyra mål och två framspelningar.

 Avspark

Matchen spelas på Elland Road med avspark 20.45. Den här gången sänds matchen inte på TV utan det får bli radiostream. Denna läggs ut i forumet här på hemsidan.

Kommentera