Inför: Leeds – Rotherham United

1 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Över 30,000 på läktarna väntas imorgon när Leeds återvänder till Elland Road för att ta emot ligajumbon Rotherham.

Säsongen vände i samband med krysset mot Villa senast och nu kan vi snegla tillbaka på tidigare möten med de kommande motståndarna. När Leeds mötte Rotherham blev det en svettig 2-1 seger där man trots att ha spelat 11 mot 10 under stor del av matchen hamnade i trångmål under matchens avslutande del.

Gästerna har till stor del sett fullständigt hopplösa ut den här säsongen och man har endast skördat 13 poäng på 24 matcher. Leeds har å andra sidan visat upp lysande form, inte minst på hemmaplan och får ses som favoriter till morgondagens möte.

Faktum är att man kommer från tre raka hemmasegrar samtidigt som Rotherham ännu inte vunnit en enda match på bortaplan den här säsongen.

Leeds

I Kyle Bartleys frånvaro blev Liam Cooper lite av en syndabock i lagets senaste match mot Aston Villa. Men Monk har bekräftat att Bartley nu ska vara tillgänglig igen och om inget oförutsett händer borde det bli han och Jansson som bildar mittlås imorgon.

Taylor har fortsatta problem med hälen och ska granskas under dagen. Troligtvis får Gaetano Berardi fortsätta på vänsterbacken i hans ställe.

Fixstjärnan Pablo Hernandez sitter på ett låneavtal som går ut nu i januari. Monk har hur som helst meddelat att spanjoren får spela imorgon samtidigt som det ser ut som att man kommer försöka göra övergången permanent. Eunan O’Kane närmar sig comeback men kommer inte att delta under morgondagen.

Chris Wood har inlett de två senaste matcherna på bänken. Mot Villa fick anfallaren drygt 30 minuters speltid och det känns i nuläget hugget som stucket när man ser till vem av honom och Souleymane Doukara som kommer få starta.

Rotherham

Målvakten Lee Camp skadade sig i det senaste mötet mellan lagen och är fortfarande inte tillbaka i spel.

På skadelistan finner vi även Johnson Clarke-Harris samtidigt som både Kelvin Wilson och Scotty Allan ser ut att kunna vara tillbaka i spel till morgondagens drabbning.

Avspark

16.00 är tiden som gäller imorgon. Den här gången blir det dessvärre inte någon tv-match utan istället går matchen att följa genom radiostream antingen via LUTV eller via länk som publiceras på forumet Gelderd End strax före avspark.

1 Kommentar

  1. Hartey

    Matchen är nu slutsåld på Leedsläktarna. Rotherham kommer med väldigt få supportrar så publiksiffran blir under 34.000. Polisen hade lätt kunnat öppna 1-2 läktarsektioner på South då bortaklacken kommer plats uppe i ett hörn. Då hade det kunna säljas 500-600 biljetter till

Kommentera