Inför: Leeds – Sheffield Wednesday

24 februari, 2017 - Fredrik Karlsson

Storpublik väntas på Elland Road imorgon när det är dags för toppmöte mellan Leeds och Sheffield Wednesday.

Gästerna kommer fullt revanschsugna till morgondagen efter att ha förlorat mötet på Hillsborough tidigare under säsongen. Då var Sheffield Wednesday inne i en riktigt svag formkurva men sedan dess har man verkligen lyckats vända på skutan.

Det blev visserligen förlust för ugglorna i deras senaste match mot Brentford, men dessförinnan hade man endast en förlust på sina 12 senaste ligamatcher. Leeds har å andra sidan endast en förlust och sju segrar på sina åtta senaste matcher på Elland Road, så en jämn batalj blir att vänta.

Leeds

Det är fortsatt småbekymmer på ytterbacksfronten för Garry Monk. Charlie Taylor är tillbaka i träning men kommer inte vara redo för lördagens match. Dessutom har Lewie Coyle ådragit sig en lättare fotskada vilket gör att Luke Ayling och Gaetano Berardi är de enda tillgängliga ytterbackarna för tillfället om man bortser från Tyler Denton.

Lagkaptenen Liam Bridcutt fick inleda på bänken mot Ipswich senast men fick kliva in redan i halvtid. Troligtvis kommer hans bollvinstegenskaper behövas imorgon och en plats i startelvan känns inte omöjlig.

Pablo Hernandez hade det jobbigt på Portman Roads risiga gräsmatta men lär ändå få fortsatt förtroende i rollen som kreatör under morgondagen. Längst fram borde vi rimligen inte finna någon annan än Chris Wood.

Wednesday

Trots en del skador har gästerna en väldigt konkurrenskraftig trupp. Inte minst offensivt där man i januari plockade in välrenommerade anfallaren Jordan Rhodes. Där uppe finner vi också Fernando Forestieri, Steven Fletcher och Sam Winnall. Dessutom har man Gary Hooper på skadelistan.

Bland andra frånvarande namn finner vi förra Leedsspelarna Tom Lees och Will Buckley.

Spelaren att hålla ögonen på under morgondagen blir utöver Jordan Rhodes den påhittige Fernando Forestieri. Argentinaren har såhär långt under säsongen mäktat med tio mål och tre assist för Wednesday.

 Avspark

Det blir tidig matchstart imorgon. Redan 13.30 sparkar matchen igång och den går att följa på Tv3 Sport och Viaplay.

Kommentera