Inför: Leeds United – Birmingham City

21 september, 2018 - Linus.M

Pontus Jansson var för många matchens lirare mot Preston, får vi se en liknande prestation imorgon?

Bielsatåget fortsätter att rulla på. Efter att ha kryssat i två raka matcher blev det istället vinst nu senast mot Preston. Detta gör att vi fortsatt är obesegrade och att man går in till Birmingham-matchen med en mycket god känsla.

Det blev i slutändan en ganska enkel seger, som utlovades i förra införrapporten, mot Preston på hemmaplan. Det började visserligen lite trögt i första halvlek och Preston fick till någon halvfarlig chans, men efter det var det bara Leeds på planen. Tyler Roberts fick göra två mål vilket kommer stärka hans självförtroende något oerhört. Harrison såg fantastiskt bra ut medan Klich hade lägen att döda matchen flera gånger men hade glömt rätt skor hemma. Överlag såg det bra ut och man har svårt och se hur Birmingham ska lyckas med att ta poäng mot oss, när vi ser så väldigt starka ut.

Leeds United
Skadesituationen ser fortsatt dyster ut. De spelare som var tongivande i starten på säsongen är borta några veckor till. Glädjande är dock att Harrison och Roberts, som ersatt Hernandez och Roofe, ser otroligt lovande ut. Harrison har verkligen visat att han kan utmana både Hernandez  och Alioski om en av ytterpositionerna, medan Roberts inte sänkte sin aktie när han sköt in två mål mot Preston i veckan. Om vi återgår till Harrison dock, ser man varför Pep Guardiola gillar den här ynglingen. Han har en snabbhet och teknik som inte många besitter i Championship. Såg man matchen mot Preston fick man bevittna att han hade lekstuga flera gånger mot Prestons vänsterback. Detta gör att man kan hoppas att de fortsätter på samma spår och att vi därmed klarar oss fint utan våra två mest tongivande spelare i några veckor till. Startelvan till helgens match lär bli oförändrad i och med prestationen senast men också skadeläget som sagt. Det ska nämnas, för de som inte såg matchen i veckan, att Pontus Jansson var ostoppbar i backlinjen. Det bådar gott för kommande månader, för han behövs.

BPF
Ayling, Jansson, Cooper, Douglas
Phillips
Harrison, Saiz, Klich, Alioski
Roberts

Birmingham City 
Garry Monk är tränare i denna klubb som har börjat knackigt i ligan. Raden 0-6-2 är allt annat än smickrande. Inte en enda vinst ännu vilket gör att pressen redan är där. De ska dock sägas att Birmingham besitter spelare med kvalitét, i form av Jota och Maghoma. Det är spelare som på varsin kant kommer kunna skapa oreda i Leeds-försvaret om inte Douglas och Ayling är på sin vakt. Det kommer krävas hjälp från både Alioski och Harrison om vi ska klara av dem. Garry Monk har inte heller sedan han lämnade Leeds övertygat alls i ligan. Hans tid i Middlesbrough blev allt annat än lyckad och han klarade förvisso kontraktet med Birmingham förra säsongen, men med denna starten ser det dystert ut. Om man dessutom lägger till att de riskerar poängavdrag för oegentligheter på transfermarknaden visar det sig att klubben är allt annat än i gott slag.

Matchen & Tips
Jag tror matchen blir liknande vad den blev i veckan mot Preston. Birmingham kommer med all säkerhet komma ut på Elland Road, fulla med energi, vilket kommer resultera i att de får sina chanser. För Leeds gäller det att hålla sig till matchplanen och att ha tålamod. Sitter inte bollen i första halvlek kommer det gälla att bara fortsätta nöta på. Drabbas vi av panik kommer det öppnas upp ytor som kommer bli livsfarliga. Kontrollera matchen och se till att ha tålamod, det gör att vi vinner matchen med komfortabla 2-0. Roberts fortsätter sin succé och gör ett medan Saiz får in ett välförtjänat mål efter allt sitt slit de senaste matcherna.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 16:00, lördag 22/9.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV.

Marching on Together!

2 Kommentarer

Kommentera