Inför Leeds United – Bolton Wanderers

4 mars, 2016 - Robin Persson

Det vankas bottenmöte i The Championship när nästjumbon Bolton kommer på besök denna helg. Två lag med usel form, där förlusterna har avlöst varandra på slutet. Kan hemmalaget bryta trenden, eller är Steve Evans dagar som head coach räknade?

Steve Evans och Neil Lennon – två stycken “dead men walking”. Överlever någon av herrarna denna drabbning? Massimo Cellino är inte direkt synonym med tålamod och långsiktighet, medan krislaget Bolton i sin tur har fått nya ägare. Ett konsortium med förre Wimbledon och Bolton-forwarden Dean Holdsworth har tagit över styret och klubbens enorma skuldberg. Hotet om administration och minuspoäng hänger således fortfarande kvar över klubben, som ännu inte vunnit på bortaplan den här säsongen.

Leeds United

Italienaren Guiseppe Bellusci är åter tillgänglig för spel efter två matchers avstängning. Allt annat än en petning av senast oduglige Sol Bamba vore tjänstefel av Steve Evans. Stuart Dallas och Scott Wootton dras med småskavanker och tros inte vara riktigt fit för spel. Tveksamt om den sistnämnde hade varit inblandad i laguttagningen oavsett, med debaclet mot Brighton senast i åtanke. Vem startar på topp i Chris Woods frånvaro? Bortalaget Bolton har inte hållit nollan på sina tio senaste försök och nog ska väl Doukara och övriga kunna peta in en boll i mål?

Bolton Wanderers

Målvakten Ben Amos missar matchen på grund av skada, liksom viktiga försvararna Dorian Dervite och David Wheater. I truppen finner vi gamla Liverpool-ikonen Emile Heskey, som om möjligt känns ännu mindre målfarlig än Leeds anfallsuppsättning.

Avspark

Klockan 16:00 svensk tid på Elland Road i Leeds. Ingen svensk tv-kanal sänder matchen.

1 Kommentar

Kommentera