Inför: Leeds United – Brentford

5 oktober, 2018 - Linus.M

Får vi se Stuart Dallas i backlinjen?

Leeds är återigen i serieledning efter att ha vunnit mot Hull i veckan, medan konkurrenten West Bromwich kryssade på bortaplan. Det är dags att visa resten av ligan att det är där vi hör hemma, med start på lördag.

Vinsten nu senast mot Hull var alldeles nödvändig för att fortsätta hänga med i toppen av tabellen. Det hade självklart inte varit en katastrof om det skulle ha blivit förlust, men det hade inte varit serieledning och det hade varit för få vinster på det senaste. Nu blev så inte fallet, utan här står vi med våran serieledning och man får nästan nypa sig i kinden för att förstå vad som håller på att hända. Det är otroligt långt kvar på säsongen men Leeds äger i princip varenda match man spelar. Det är inte ofta vi varit i underläge spelmässigt denna säsongen vilket gör att man håller hoppet uppe om att det här kan hålla hela linan ut. Matchen mot Hull var återigen en match där vi hade ganska många lägen men vi fick inte in bollen. Tillslut lyckades Tyler Roberts göra ett helt fantastiskt mål från 25 meter, vilket visar på vår styrka och bredd i laget. Tre poäng in på kontot, återtagen serieledning och livet leker.

Leeds United
Nåväl, trots att ha vunnit och att ha hamnat där vi hör hemma i tabellen igen, fick vi se vänsterbacken Barry Douglas utgå med en skada. Det börjar bli vardagsmat med skador i den här truppen, vilket inte är bra. Marcelo Bielsa har meddelat att Douglas inte kommer vara spelklar tills på lördag mot Brentford, men han trodde och hoppades på att han skulle vara redo efter det internationella uppehållet. Det är verkligen bara att hålla tummarna på att det stämmer, för nu börjar det bli ett par för många skador för en trupp som trots allt inte har den bredden som kanske behövs. Roofe, Hernandez och Berardi sägs vara spelklara när uppehållet varit, vilket hade stärkt vår trupp något otroligt. Trots den skadelistan vi haft senaste veckorna har vi ändå löst det på ett bra sätt. Matchen mot Brentford kommer dock bli tuff när Douglas också är borta, vilket gör att vi med all säkerhet verkar få se Dallas på den positionen istället. Vi har den naturliga vänsterbacken Tom Pearce redo men man får känslan av att Bielsa känner sig säkrare med Dallas. Jag kommer inte ifrågasätta Bielsa i första taget, vilket gör att vi helt enkelt får se hur det går om Dallas nu får chansen. I övrigt är det bara att hoppas på att Roberts fortsätter leverera och att Saiz kan ta ett ännu större ansvar, för det kommer behövas mot ett spelskickligt Brentford. Startelvan lär vara samma som mot Hull, förutom att Dallas nog går in på vänsterbacken.

Brentford
Detta lag imponerade spelmässigt redan förra säsongen men räckte inte hela vägen in. Denna säsong har de fortsatt imponera även om resultaten det senaste inte riktigt visat detta. På deras senaste fem matcher har det bara blivit en vinst och detta mot Wigan. Kryss mot Birmingham och Reading imponerar inte på senaste tiden men man vet att de har ett grundspel som sitter, vilket gör att man aldrig kan räkna borta dem. De har en anfallare vars namn är Neal Maupay, som glänst denna säsongen och står redan på nio mål denna säsongen. Det gäller för Pontus Jansson och Liam Cooper att hålla koll på honom. Man ska dock inte ha för stor respekt för dem, särskilt inte när de kommer och gästar Elland Road. Deras resultat är som sagt inte vad det borde vara och det ska vi kunna ta vara på trots skador. Med tanke på hur de vill spela fotboll tror jag att det kommer öppna upp sig ganska rejält stundtals, vilket kommer ge ytor till sådana som Saiz. Brentford kommer behöva göra en riktigt bra insats för att klara av det. Formen för dem säger att det kan bli svårt men det är otroligt dumt att underskatta något lag i Championship.

Matchen & Tips
Som sagt, jag tror det kommer bli en ganska öppen historia. Leeds har visserligen bara släppt in åtta mål på elva matcher hittills medan Brentford ligger på 13 insläppta. Men det är två lag som brukar göra mål och två lag som brukar ha målrika matcher. Allt detta talar för att försvarslinjerna kommer få arbeta under matchen, frågan är vilken som kommer få arbeta mest. Då Leeds har hemmaplan förväntar jag mig att det är, som vanligt, full fart framåt från minut ett. Inget lag ska komma till Elland Road och tro att de har något att hämta, kör över dem från början och få in det viktiga första målet. Då vinner vi med 3-1 och Roberts fortsätter sin målskörd.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 13:30, lördag 6/10.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD, Viaplay och även gratis på Viafree.se.

Marching on Together!

Kommentera