Inför: Leeds United – Bristol City

23 november, 2018 - Linus.M

Får vi se dig från start, Samu?

Då var vi äntligen tillbaka! Landslagsuppehållet är till ända och vi kan se fram emot en lördagsmatch på Elland Road. Otroligt viktigt att vi studsar tillbaka efter förlusten senast mot West Brom.

4-1 förlusten mot West Bromwich senast är något man helst bara vill glömma bort. Det var en insats som vi inte var vana vid under Bielsa, men ibland kommer sådana matcher att komma. Det gäller nu att se till att det inte händer igen. Lördagens match mot Bristol City är en match där vi ska ha tre poäng. Bristol är i en urusel form och ligger i mitten av tabellen. Vill vi ha något med topp två att göra måste sådana här matcher vinnas. Skadeläget är visserligen inte alls optimalt i Leedslägret men det ska inte spela någon roll, tre poäng tack.

Leeds United
Skadeläget har vi pratat alldeles för mycket den här säsongen och eländet bara fortsätter. Det började med att Pontus Jansson i förra matcher vred foten, hade väldigt ont, men slutförde matchen ändå. Detta har nu gjort att foten varit svullen och fortfarande inte är redo, vilket betyder att han inte är tillgänglig imorgon. Det slutade dock inte där, efter att Jamal Blackman fått en fraktur i benet i en U23 match. Detta gjorde att han blev skickad tillbaka till Chelsea och därmed var våran andremålvakt borta. Då bestämde sig BPF att skada sig på träningen i onsdags, vilket nu gör att vi står utan målvakter. Det som kommer hända är att antingen U23-målvakterna, Miazek eller Huffer, kommer få stå i mål imorgon. Det behöver inte vara en katastrof men det är långt ifrån optimalt. Troligt är att nyförvärvet Aapo Halme tar Ponnes mittbacksposition, något också Bielsa gav en hint om på sin presskonferens. Till detta ska man komma ihåg att Ayling fortsatt är borta och därmed lär Dallas fortsatt att starta på högerbacksposition. Känslan är att Hernandez och hans vänner på topp kommer behöva ha en bra dag, för jag blir förvånad om vi håller nollan imorgon. Bielsa brukar ha en plan till allt, något han mer än gärna får visa att han har denna gången med. Vi ligger annars på en tredjeplats i tabellen och det är därmed ingen panik i bygget än, men en eller två förluster kan göra att man hamnar långt ner i tabellen väldigt fort.

Bristol City
Bristol har denna säsongen inte imponerat. Raden 6-4-7 skrämmer inte många lag och det tre senaste matcherna har blivit förluster. Senast blev det förlust på hemmaplan mot bottenlaget Preston. Detta betyder kort och gott att kvalitén på Bristol City denna säsong inte är vad den ska vara, för ett lag högre upp i tabellen. Samtidigt kommer de vara otroligt revanschsugna, men är inte kvalitén där är den inte där. Sex poäng upp till playoff är det i nuläget, vilket såklart går att nå men då krävs en nivåhöjning av det större slaget. Kaptenen Bailey Wright är fortsatt skadad för Bristol, vilket även anfallaren Eisa är. De har liknande skadeproblem som Leeds har, vilket kan vara tur för Leeds.

Matchen & Tips
Med risk för att upprepa mig, men detta blir nog en match som Leeds kommer vilja styra. Trots skadorna har vi bättre kvalité än Bristol och det borde visa sig. Uppe på topp lär Roofe starta och det är inte omöjligt att vi får se Saiz tillbaka i startelvan. Jag tror det räcker, vilket gör att vi vinner med 3-1. Saiz och Roofe kommer att stå för målen.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 16:00, lördag 24/11.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Kommentera