Inför: Leeds United – Bristol City

17 februari, 2018 - Linus.M

Kommer du få en effekt på spelarna, Paul?

Kräftgången fortsätter i ligan. Senaste vinsten kom den 26:e december, vilket känns som en evighet sedan. Med tanke på att vi fått in en ny tränare så kan man hoppas på att det ger någon slags effekt i kommande matcher.

Det är negativa vindar som blåser i Leedslägret, iallafall om man tittar till tabellpositionen vi befinner oss i. En 11:e plats ser inte mycket ut för världen och det enda man kan hoppas på är att nya tränaren, Paul Heckingbottom, får en effekt på spelarna som gör att vi höjer oss. De tuffa matchschemat duggar tätt, inte minst nu när vi möter Bristol City på söndagen. Efter det åker vi och besöker Derby, som kommer bli en enormt tuff match. Om man ska vara ärlig mot sig själv så har iallafall undertecknad svårt att se hur vi ska nå playoff om vi inte vinner båda dessa matcher. Det är redan nu åtta poäng och skulle det öka så blir det nog helt enkelt för mycket. Den som lever får se.

Leeds United
Läget i truppen är fortsatt sådär. Saiz, Berardi och lagkaptenen Liam Cooper kommer vara tillbaka mot Derby men i denna match är de fortsatt avstängda. Ekuban har äntligen kommit tillbaka från sin skada och hoppade in senaste matchen, dock är nyförvärvet Tyler Roberts skadad nu istället. Leeds har i match efter match nu antingen tagit ett rött kort eller gett bort onödiga straffar till motståndarlagen. Med tanke på att det är svårare att vinna fotbollsmatcher då så är det kanske inte så konstigt att vi gått så dåligt i ligan. Heckingbottom har pratat om detta och man får verkligen hoppas att han får ordning på laget.

Hur vi ställer upp på söndag blir väldigt intressant. Med tanke på Roofes och Alioskis icke-existerande prestationer i matchen mot Sheffield United så hoppas jag att de antingen sätts på bänken eller höjer sig rejält. Dallas kommer med all förmodan få fortsätta på högerbacken. Kanske kan Ekuban få chansen i ett 4-3-3?

Mörks startelva
Wiedwald
Dallas, Jansson, Pennington, De Bock
Vieira, Forshaw, Phillips
Ekuban, Lasogga, Hernandez

Bristol City
Bristol har inte heller gått så bra på det senaste. En vinst på senaste sju matcherna är inget som skrämmer, vilket såklart ses som positivt för oss. Senaste ligamatchen tappade de sin 3-0 ledning de hade mot bottenlaget Sunderland till 3-3, vilket gör att ett litet hopp tänds om att vi faktiskt kommer kunna vinna. Backen Nathan Baker är avstängd samtidigt som de har skador på fem spelare. Mittfältaren Korey Smith är en av dessa, som också spelade deras senaste match mot Burton. Matchen är lika viktig för dem som den är för oss, så det gäller att vara på tårna i båda lagen.

Matchen
Jag kan inte annat än tro att Leeds både vill och kommer vinna den här matchen. Heckingbottom har gått ut och sagt att det inte är en måstematch att vinna, men det är det för mig. Jag hoppas vi får se ett offensivt Leeds som för en gångs skull tar tag i taktpinnen och visar Bristol att de inte kommer bli en rolig hemresa. Sedan får vi se om vi lyckas med det i praktiken.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 17:30, söndag 18/2.
TV? Ja! Matchen går på Viasat Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

4 Kommentarer

Kommentera