Inför: Leeds United – Derby County

14 maj, 2019 - Linus.M

Bildresultat för pontus jansson
Lyckas Pontus Jansson bli spelklar tills på onsdag?

Det är dags för den andra semifinalen i kvalet upp till Premier League. Leeds går in med ett måls ledning och siktar nu på att gå vidare till finalen på Wembley.

Första mötet på Derbys hemmaplan blev en trevlig match med Leedsögon. Leeds dominerade matchen och fick även in det så viktiga målet som gör att Derby nu måste vinna på Elland Road för att ha en chans till avancemang. Oddsen är till Leeds fördel och det är alltid trevligt men vi är också väl medvetna om att vi inte är oslagbara på hemmaplan. Senast var det Wigan, trots en utvisad, som lyckades med bedriften att ta tre poäng. Viktigt att det inte sker igen utan att Leeds klarar av den pressen från Derby som med all säkerhet kommer komma.

Leeds United
Skadesituationen har varit en diskussion hela säsongen och den kommer inte sluta vad det verkar. Roofe, som gjorde målet senast, är nu skadad och kommer missa matchen imorgon. Positivt är dock att Patrick Bamford är tillbaka från sin avstängning och med all säkerhet kommer starta på topp imorgon. Bamford har fått utstå en del kritik men vaknar han på rätt sida så har vi en anfallare med många kvalitéer. Utöver detta är Alioski, Roberts och Forshaw fortfarande skadade. Trots vissa rapporter tror jag Pontus Jansson blir redo för spel.

Derby gick in till förra matchen med en väldigt god form medan Leeds hade en desto mer tveksam form. Där och då spelade det ingen roll och ser man hur Leeds har presterat mot topplagen i Championship så är det trevlig läsning. Derby har nu förlorat samtliga tre matcher där vi har spelat mot varandra, och förhoppningsvis blir det en fjärde på onsdag. Startelvan som ska lyckas sänka Derby blir nog följande:

Casilla
Ayling, Jansson, Cooper, Dallas
Phillips
Hernandez, Shackleton, Klich, Harrison
Bamford

Derby County
Derby hade som sagt en bra form när de kom in till playoff men är nu i underläge med ett mål. Detta betyder att de måste vinna på Elland Road, något som inte är troligt men som inte heller ska ses som omöjligt. Deras viktiga anfallare Waghorn skadade sig i sista matchen mot West Brom och var borta i första mötet, han ser även ut att missa andra mötet om inget sker på tisdagen. På tre matcher mot Leeds har Derby gjort ett mål och det på frispark. Det är såklart oroväckande för dem, men samtidigt kommer de tänka att det räcker med en 1-0 vinst för att få till en förlängning. Sedan kan allt hända och pressen kan bli stor på Leedsspelarna. Favoritskapet låg även på Leeds innan kvalet började så de kan gå in till matchen och inte känna en överdrivet stor press.

Matchen & Tips
Derby kommer vara medvetna om att det endast skiljer ett mål, så jag tror inte vi får se full fart från början från deras sida. Leeds lär spela som de alltid gör och för oss Leedsfans är det bara att hoppas på ett tidigt ledningsmål. Lyckas vi med det så är det en lång uppförsbacke för Derby, särskilt mentalt. Med tanke på våra resultat mot topplag överlag och Derby i synnerhet så tror jag vi lyckas gå vidare till finalen. Huruvida det blir via en vinst eller ett oavgjort resultat låter jag vara osagt, men en 4-0 vinst hade varit trevlig så man slapp vara nervös.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 20:45, onsdag 15/5.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

Kommentera