Inför: Leeds United – Hull City

28 december, 2018 - Linus.M

Roofe fortsätter ösa in mål.

Säsongen 18/19 första halva hade inte kunnat börja bättre för Leeds. Upp i topp med 51 poäng inspelade, och en klubb som är i fullständig harmoni.

Leeds är nu uppe i sju raka ligavinster, något de inte lyckats med sedan 2007. Den här typen av framgång är inget vi är vana vid med andra ord, vilket också belyser hur viktigt det är att vi njuter av det. Efter förlusten mot West Brom har vi alltså bara vunnit som gör att vi nu toppar tabellen. 51 poäng är visserligen några poäng mindre än vad de senaste årens ligaledare haft, vid den här tidpunkten, men det är trots det en väldigt bra start. Samtliga som varit i ligaledning under julhelgen, det senaste tio åren, har gått upp till Premier League samma år. Ingen hade blivit förvånad om Leeds lyckades vara undantaget men visst ska man våga börja hoppas snart.

Leeds United
Skadeläget har ljusnat lite för oss. Roofe och Hernandez är tillbaka i fullt slag, och detta gäller även Ayling och Douglas. Cooper är fortsatt skadad men verkar inte vara alldeles för långt bort från att komma tillbaka. Detta betyder att Phillips fått agera mittback, något han gjort väldigt bra. Visst saknar man honom på sin defensiva mittfältsposition, men där gör Forshaw det bra medan Cooper återhämtar sig. Trots vår ligaledning finns det problem som gärna får åtgärdas i januarifönstret. Målvakten Peacock-Farrell har under säsongen stått för flertalet misstag, som nu har gjort att vi söker efter en ny målvakt. Karl Darlow är ett hett namn om man tittar på de rykten som finns, återstår att se om det finns någon sanning i det dock. Annars har Alioski fått nytt liv på högerkanten det senaste matcherna, dock har vi ett problem med vänsterkanten. Jack Harrison övertygar inte alls och Jack Clarke är inte helt redo än enligt Bielsa. Detta gör att en yttermittfältare hade varit bra att få in i januari, dessutom är Clarke såpass ung att det är mycket begärt att han ska leda den linjen. Startelvan lär bli liknande den som vi hade senast mot Blackburn.

BPF
Ayling, Jansson, Phillips, Douglas
Forshaw
Alioski, Hernandez, Klich, Harrison
Roofe

Hull City
Efter en minst sagt haltande start på säsongen har Hull fått upp ångan rejält. Det har endast blivit EN förlust på det senaste tio matcherna, en form som gör att de är en av de lagen med bäst form i ligan. Motståndet har visserligen inte varit av absolut högsta kvalitét det senaste matcherna, men det är trots detta trepoängare som rullat in. Hull har ett helt okej lag, med en av stjärnorna Bowen i bra form. Det är en spelare som i torsdags blev ryktad till Leeds, en spelare med åtta mål och tre assist denna säsongen. Den erkänt duktiga och pålitliga journalisten, Phil Hay från Yorkshire Evening Post, dödade ryktet ganska snabbt dock med att säga att det inte kommer hända. Återstår att se om det var någon sorts förhandlingstaktik från Hull eller vad som försiggår. Mittfältaren Jackson Irvine, som är väldigt viktig för laget, är inte tillgänglig i helgen då han åkte med sitt landslag Australien på en cup.

Matchen & Tips
Leeds kommer försöka föra matchen på hemmaplan och göra ett tidigt mål. Viktigt är att inte låta Hull få spela sitt spel för med deras form och självförtroende kan det bli farligt. Får vi in ett tidigt mål kan vi nog döda matchen ganska snabbt. Tipset får bli att Leeds löser det trots Hulls form med en 2-0 vinst. Klich får äntligen göra mål igen.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 16:00, lördag 29/12.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

Kommentera