Inför: Leeds United – Ipswich Town

24 oktober, 2018 - Linus.M

Fräls oss ikväll, Pablo.

Efter förlusten mot Blackburn på bortaplan börjar det bli oroligt i leden. Med tanke på formen vi besitter just nu är den också befogad, även om någon sorts ihopklappning ännu inte har skett. Kan vi vända den negativa trenden ikväll?

Förlusten mot Blackburn svider, med tanke på att det är ett lag vi ska kunna slå. Kalvin Phillips gick ut efter matchen och pratade om att de möjligen hade underskattat sina motståndare, vilket man kan tycka är märkligt med tanke på att det pratas så mycket om just det. Man får inte underskatta något lag i den här ligan, med tanke på att alla kan slå alla. De andra resultaten har dock gått våran väg det senaste, vilket betyder att tre poäng ikväll skulle innebära en topp två placering. Om det ska ske gäller det dock att vi inte underskattar Ipswich, som ligger i botten av tabellen. Leeds får tillbaka några skadade spelare, vilket är oerhört viktigt då skadorna har en stor del att göra med varför vår form inte är bättre på sista tiden.

Leeds United
Pablo Hernandez fick några minuter förra matchen mot Blackburn, vilket innebär att han kommer vara startklar tills idag. Det går att argumentera för att han är vår bästa och viktigaste spelare, något som kommer höja lagets kvalitét något enormt. Detta innebär också att Kemar Roofe kan få ta plats på sin sedvanliga position som striker i anfallet, där han också är och trivs bäst. Luke Ayling kommer tillbaka från avstängning vilket innebär att högerbacksplatsen är hans återigen. Det positiva slutar dock inte där då även Jack Harrison är tillbaka från sin muskelskada, vilket stoppade han från spel i helgen. Inget Leeds utan något negativt dock, vilket den här gången handlar om Pontus Jansson. ‘Ponne’ var märkbart irriterad mot domaren efter matchen mot Brentford för några veckor sedan, där han även svarade att han mådde “Shit” när reportern frågade honom. Detta har i sin tur gjort att han nu blir avstängd i en match, alltså kvällens, något han fick ta del av på flyget påväg mot Manchester igår eftermiddag. Till detta ska sägas att han precis i dagarna blivit pappa och därmed hade kunnat stanna hemma istället någon dag till, men då han inte visste om avstängningen innan han satt sig på flyget blev det såhär istället. Varför FA väntar veckor med att ge honom sitt straff kan man bara fråga dem och tajmingen är minst sagt usel. Uselt hanterat och ett uselt beslut, med tanke på att Sergi Canos blev friad när han försökte skalla Alioski på sidlinjen i samma match. Jansson får dock £1000 i böter och en matchs avstängning för att ha sagt att han mår “Shit”. Att beslutet dessutom kommer endast en dag innan matchen mot Ipswich? Usch. Hur som helst, läget ser annars bra ut i laget. Chansen vi har ska vara väldigt stor ikväll, även utan Jansson. Berardi och Cooper kommer med all säkerhet bilda mittbackspar. Det enda osäkra är i nuläget vem som spelar på vänsterbacksplatsen, då Stuart Dallas gjorde allt annat än en imponerande insats senast. Den troliga startelvan är ändå:

BPF
Ayling, Berardi, Cooper, Dallas
Phillips
Hernandez, Saiz, Klich, Alioski
Roofe

Ipswich Town
Ipswich har haft en väldigt tuff inledning på säsongen. Endast en vinst har det blivit medan man har kryssat sex gånger och förlorat sex gånger. Det är ingen smickrande läsning för laget som varit ett Championship lag sedan man kan minnas. Senast blev det förlust, mot ett försvisso på uppgång QPR, men det är inte smickrande att förlora hemma på det sättet mot ett på många sätt krislag. Samtidigt kom deras enda förlust borta mot Swansea, vilket tyder på att det ändå finns någonting där att ta av. Dessutom gjorde Ipswich tre mål i den matchen, vilket gör att de inte är helt ofarliga. De kommer dock till Elland Road som ruskiga underdogs, vilket säkert passar dem ganska bra. Anfallaren Sears leder linjen, någon Berardi och Cooper ska klara av. Lag brukar dock av historien att döma vilja prestera mot Leeds, vilket gör att man inte ska tro att det är tre enkla poäng. Fokus måste vara där för Ipswich är i stort behov av poäng, innan de faller allt för långt ner poängmässigt.

Matchen & Tips
Matchbilden vet ni säkert vid det här laget. Leeds kommer nog dominera bollinnehavet, skottstatistiken och hörnstatistiken. Viktigast blir dock att få in bollen i mål. Ibland blir det lite väl mycket kladd på bollen istället för att ta ett skott, vilket främst gäller Samu Saiz. Skulle Ipswich, likt Blackburn fick, få in en boll snabbt kommer det sättas ännu större press på Leeds. Ta tag i matchen och få in ett tidigt mål, då ska detta gå smärtfritt. Tipset måste bli vinst, men tror ändå att Ipswich sätter emot ganska mycket. 3-2 slutar det, där Hernandez får göra ett av målen.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 20:45, onsdag 24/10.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

1 Kommentar

Kommentera