Inför: Leeds United – Ipswich Town

22 september, 2016 - Linus.M

Wood

Momentum har det pratats om de senaste dagarna. Frågan är om vi kan behålla vårt momentum även mot Ipswich.

Leeds har vunnit tre matcher på raken nu. Visserligen är det mot de två bottenlagen just nu men tre vinster är fortfarande tre vinster. Blackburn har besegrats två gånger och Cardiff besegrades senast i ligan med 0-2. Nu kommer dock ett svårare motstånd då Ipswich kommer på besök, ett Ipswich som bland annat fått en poäng mot Aston Villa, tre poäng mot Derby och en poäng mot Norwich. Det är inga dåliga lag så det kommer bli en tuff uppgift att försöka få med sig tre poäng från matchen men det måste såklart vara målet.

Något som kan bli avgörande mot Ipswich och som har varit avgörande i de senaste matcherna är om Pontus Jansson får starta som mittback. Han är en jätte i backlinjen och har stabiliserat vårt försvar tillsammans med Kyle Bartley. Jansson hade feber i tisdags men kommer förmodligen vara redo att starta på lördag. Förr har man varit nervös när det andra laget fått en hörna men när man vet att Pontus Jansson är i backlinjen så är man inte lika nervös. Det är en skön känsla att ha istället för att ha spelare som Bamba och Bellusci i backlinjen.

Leeds United

Med tre raka segrar, om man även räknar med ligacupen, så kommer Leeds gå in i detta möte med en väldigt behaglig känsla. Försvaret har tätats till och trots att många klagar på Wood så gör han trots allt mål. De går till på lite olika sätt men mål är trots allt ett mål hur det än ser ut. Inför denna matchen så har Monk en skadefri trupp att välja ifrån, förutom Berardi som ska få spela några U23 matcher innan han är tillgänglig för A-laget igen. Med detta sagt så tror jag därmed att Monk mönstrar följande elva:

Green
Ayling, Jansson, Bartley, Taylor
Bridcutt, Vieria
Sacko, Hernandez, Dallas
Wood

Ipswich Town

Om man kollar på Ipswich tre senaste matcher så har de tagit 4/9 poäng mot lagen Reading, Derby och Aston Villa. Det är trots allt godkänt med tanke på vilka man har mött. Ipswich har Luke Hyam skadad, han beräknas vara borta i en månad. Även Luke Varney, den gamla Leedsspelaren, är tveksam till matchen.

Avspark & Tips

Matchen spelas på Elland Road och börjar klockan 16:00 på lördag. Den TV sänds tyvärr inte och man får således följa matchen via radio, länkar till detta finns i forumet Gelderd End. Om jag ska tippa hur matchen slutar så hoppas jag såklart på vinst men har samtidigt respekt för Ipswich och tror därför att mötet slutar 1-1. Wood gör målet.

2 Kommentarer

  1. Hartey

    Vi hade 3 raka i våras men sedan rasade det.Tror mera på det nu men det är mot Ipswich vi skall ta 4:e raka och cementera momentumet. Wood och Hernandez är glödheta men Antonsson eller Roofe avgör

Kommentera