Inför Leeds United – Middlesbrough

14 februari, 2016 - Robin Persson

En måndagsmatch väntar för Leeds United och Middlesbrough – som gör den korta resan ner från Riverside Stadium i nordost. Matchen flyttades sent till många supportrars besvikelse, på grund av SKY Sports som valt att tv-sända matchen. Hundratals nordiska supportrar blev i och med detta drabbade och stående med flygbiljetter och hotell betalt – men utan lördagsmatch att se.

Middlesbrough har storsatsat den här säsongen med spelarköp som Stewart Downing, Christian Stuani, Gastón Ramirez och nyligen inköpta Jordan Rhodes. Den sistnämnde kostade £9 miljoner att köpa loss från rivalen Blackburn Rovers, men började att betala tillbaka köpesumman genom att sent kvittera mot MK Dons senast. Leeds har haft relativt lätt för Boro på senare år, men det här blir verkligen en tuff uppgift.

Leeds United

Inga nya bekymmer för Steve Evans mannar att rapportera om. Däremot en positiv nyhet i Alex Mowatt som äntligen är på väg tillbaka i spel. Mittfältaren spelade dryga timmen mot Sheffield United i en träningsmatch bakom stängda dörrar i veckan. Gaetano Berardi börjar även han att närma sig en comeback, men den här matchen lär komma för tidigt för schweizarens del.

Chris Wood saknas fortsatt på grund av den lårskada som bekymrat honom en längre tid.

Middlesbrough FC

Tabelltvåan har tappat formen något på slutet och stått segerlösa fyra matcher i följd. Kvalitén på spelartruppen går emellertid inte att ifrågasätta och en återkomst till Premier League känns trolig denna säsong. Jordan Rhodes fick nöja sig med ett inhopp mot MK Dons senast, men hoppas förstås få starta här.

Försvararen Daniel Ayala har dragits med skadeproblem men hoppas kunna delta. Däremot saknas George Friend som har en krånglande axel.

Avspark

Klockan 20:45 svensk tid på Elland Road i Leeds. Matchen tv-sänds av SKY Sports, men verkar tyvärr inte finnas med i Viasats tablå.

 

Kommentera