Inför: Leeds United – Millwall FC

29 mars, 2019 - Linus.M

Adam Forshaw är äntligen tillbaka från sin skada.

Det börjar dra ihop sig rejält i ligan. Åtta matcher kvar, 24 poäng att spela om och de första poängen ska tas i helgen.

Förlusten mot Sheffield United innan landslagsuppehållet sitter fortfarande i. Det var matchen där vi kunde ha, en gång för alla, haft ett ordentligt gap ner till tredjeplatsen. Nu blev fallet inte så och här står vi med en poäng upp till andraplatsen. Glädjande är att vi fortfarande spelar bra men vårt ständiga problem, som varit en längre tid nu, handlar om att vi inte är kliniska nog när det kommer till våra avslut. Det börjar dock bli dags att blicka framåt och det gör vi här genom att blicka inför matchen mot Millwall på lördag.

Leeds United
Skadeläget ser bra ut. Bielsa sade på presskonferensen i torsdags att både Pontus Jansson och Adam Forshaw är redo för spel i helgen vilket är glädjande. Kemar Roofe är fortsatt skadad men kommer vara redo efter matchen i helgen. Utöver detta är Kiko Casilla avstängd efter att ha fått rött kort i senaste matchen, vilket innebär att Peacock-Farrel kommer få stå mellan stolparna.

Om man ska försöka se saker positivt kan man fortfarande hävda att vi spelar väldigt bra. Vi har ett grundspel som sitter och det är därför vi inte under en gång denna säsong har fallit ihop som tidigare år. Spelarna vet vad de ska göra, hur de ska spela och vilka ytor de ska öppna. Trots alla skador som vi haft har vi klarat det bra ändå, vilket visar på en tydlig spelidé. Kan Bamford hitta rätt skor till de resterande åtta matcherna, medan Roofe kommer tillbaka också, kan vi förhoppningsvis lyckas gå förbi Sheffield United igen.

Millwall FC
Matchen i helgen är minst lika viktig för Millwall som den är för oss. De ligger endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och behöver varje poäng de kan få just nu. Senast vann de mot Birmingham med 2-0, tre poäng som var välbehövliga. Annars har Millwall sett ut som Millwall brukar göra denna säsongen. Ett hårt arbetande lag med endel svackor under säsongen men som brukar hamna på undre halvan av tabellen utan att åka ut. Det är ett lag som är betydligt svårare att möta på deras hemmaplan än när de är ute på resande fot. Formen är inte bra då de förlorade fyra av sina fem senaste matcher. Som det ser ut har de en hel och skadefri trupp att tillgå.

Matchen & Tips
Leeds kommer föra spelet som så många gånger förr på hemmaplan. Första målet blir, som alltid, otroligt viktigt. Varje match Leeds har gjort det första målet har de alltid vunnit matchen, låt oss därför hoppas att vi kan få in ett tidigt mål. Reading städade vi av lätt på bortaplan och Millwall är knappast bättre, då vi dessutom har en hemmaplansfördel ska detta vara tre poäng. Får vi det att lossna slutar matchen 4-1 med mål från Bamford och Klich. Sedan får vi hoppas att Bristol City kan sno en poäng från Sheffield United i deras match.

Var? Elland Road, Leeds
När? 16:00, lördag 30/3
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

Kommentera