Inför: Leeds United – Norwich City

1 februari, 2019 - Linus.M

Pontus Jansson är tillbaka efter sin avstängning.

Toppmöte väntar på lördagskvällen. En vinst för Leeds och rycket är ett faktum, en förlust och det blir en nagelbitande vår.

Matchen imorgon är av allra högsta vikt. Det är två lag som gått otroligt bra hittills och det är också därför båda lagen ligger 1:a respektive 2:a. Leeds fick efter mycket om och men med sig tre poäng från Rotherham, men vinstmålet kom i 86:e minuten. Norwich fick ett krys med sig från matchen mot Sheffield United vilket betyder att det nu skiljer tre poäng mellan Leeds och Norwich inför mötet imorgon.

Leeds United
Skadeläget i Leeds börjar, tro det eller ej, ljusna på sina håll. Brown får visserligen inte vara med imorgon men verkar vara nära nu. Bamford och Douglas tränar för fullt och kommer förmodligen vara på bänken imorgon. Dallas fick visserligen ett bakslag och väntas bara borta i någon månad, men det är inte vår viktigaste pjäs som tur är. Clarke kommer få börja på bänken mot Norwich och Pontus Jansson kommer återigen gå in i startelvan, efter sin avstängning. Phillips får nöta bänk, av någon anledning, och Hernandez är fit for fight. Leeds har varit otroligt starka på hemmaplan och senast vann man mot Derby med 2-0. Förhoppningsvis visar sig formen man har på hemmaplan även på lördag.

Norwich City
Trots den dåliga starten för Norwich så är de nu på en 2:a plats. Man har gått otroligt starkt senaste månaderna och lyckats befästa sin position i toppen. De är dock bara en vinst på de senaste fem matcherna, även om motståndet varit relativt tufft. Nu väntar ett ännu tuffare motstånd i form av Leeds på bortaplan. Senast lagen möttes, i höstas, så vann Leeds med hela 3-0 och det på bortaplan. Norwich har ett par spelare borta men truppen är stark och de kommer komma till Elland Road med ett starkt lag. Norwich är ett av lagen som spelar en väldigt fin fotboll i ligan, vilket bäddar för att det kommer bli en intressant match.

Matchen & Tips
Denna match kan verkligen gå hur som helst. Leeds har fördelen av ett fullsatt Elland Road, vilket såklart kommer vara till stor hjälp. Det kan bli ytterligare en Derby-match, där Leeds fullständigt kör över sin motståndare. Det kan också bli en match där Norwich får in första målet och paniken sprider sig. Vi får hoppas att det förstnämnda sker och att vi vinner, men jag tror det blir tufft. 2-2 slutar matchen med mål från Alioski och Bamford som får hoppa in.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 18:30, lördag 2/2.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

Kommentera