Inför: Leeds United – Nottingham Forest

27 oktober, 2018 - Linus.M

‘Ponne’ väntas starta efter att ha varit avstängd i veckan.

Nottingham Forest besöker Elland Road på lördagskvällen. Forest har börjat vända kryss till vinster och Leeds har börjat vinna igen, vilket bäddar för en riktigt spännande match.

Leeds är tillbaka på vinnarspåret efter att ha vunnit mot Ipswich i veckan. 2-0 blev resultatet efter att Hernandez och Roofe visat hur viktigt det är att de är tillbaka. Roofe gjorde mål igen och Hernandez assisterade igen.

Leeds United
Läget i truppen är fortsatt okej. Pontus Jansson kommer starta ikväll efter att senast ha varit avstängd. Berardi är återigen långtidsskadad och Douglas kommer spela en U23-match på måndag vilket gör att han inte är redo tills ikväll. Annars ska alla vara fullt friska och redo, vilket förmodligen betyder att Alioski får spela ytter igen och att möjligen Tom Pearce får vänsterbacksplatsen. Hernandez väntas starta och Roofe kommer agera spjutspets. Vinst ikväll betyder att Leeds behåller sin placering högst upp i tabellen, men Forest kommer göra vad de kan för att förhindra detta. Saiz hade inte sin bästa match mot Ipswich, vilket möjligen öppnar dörren för Adam Forshaw som gjorde ett piggt inhopp senast.

Nottingham Forest
Det blev ganska många kryss i början på säsongen för Forest, vilket nu har ändrats och de har börjat vinna igen. De har ett bra lag i grunden och en erfaren tränare i Aitor Karanka, någon som Leeds sportchef Victor Orta känner väl igen. De jobbade ihop i Middlesborough innan de gick skilda vägar. Med deras kvalitét ska de ha en god chans att störa Leeds ikväll, men Elland Road är Elland Road och dit kommer man inte och tar enkla poäng. Det blir ingen återkomst för Sam Byram, som nu spelar i Forest, då han också är långtidsskadad.

Matchen & Tips
Jag tror på seger för Leeds med tanke på att vi fått tillbaka våra viktigaste spelare. Forest är som sagt ett bra lag men vi ska ändå klara av dem på hemmaplan om bara Hernandez får lite ytor. Jag tror det blir 3-1 till Leeds, där Roofe återigen får fortsätta sin målskörd.

Var? Elland Road, Leeds.
När? 18:30, lördag 27/10.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

Kommentera