Inför: Leeds United – Nottingham Forest

9 augusti, 2019 - Linus.M

Fortsätter Bamford sin målskörd nu?

Säsongen fortsätter när vi gästas av Nottingham Forest på lördagseftermiddagen. Leeds som fick en fin vinst i premiäromgången får se upp med ett förmodat laddat Nottingham som efter sin premiärförlust behöver tre poäng.

Matchen mot Bristol City bjöd oss på Leeds sedvanliga fina passningsspel och kombinationer som också gjorde att vi kom hem med alla tre poäng. 3-1 slutade siffrorna till Leeds och därmed parkerar vi nu högst upp i tabellen, där vi gärna får fortsätta vara under hela säsongen. Hernandez hade lekstuga, White såg ut att vara Maldini. (nåja…) och Bamford fick äntligen näta igen. Det var en fin prestation och något som gör att man kan våga tro på att vi kan lyckas sno åt oss en uppflyttningsplats i år. Nottingham å andra sidan fick inte med sig en enda poäng när de hade West Brom på besök. Jag såg matchen och det var inget spel från något av lagen som gjorde att jag fick darrande knän direkt, men ny match betyder nya förutsättningar.

Leeds United
Bielsa rapporterade på sin presskonferens inför matchen att vi inte har några nya skador till helgen. Således är det fortfarande ‘bara’ Ayling och Roberts som inte kommer till spel. Under Deadline Day lånade vi in ett nyförvärv i form av Eddie Nketiah, som kommer direkt från Arsenal. Nketiah är en striker som imponerat stort i både ungdomslaget samt landslaget, och ses som en av de stora talangerna som ska hjälpa England i framtiden. Med tanke på att vi sålde Kemar Roofe till Anderlecht var detta en nödvändig förstärkning och förhoppningsvis är Nketiah mannen att axla den rollen väl. Trots hans unga ålder (20 år) ska han kunna imponera i Championship, till helgen startar nog fortsatt Bamford trots allt.

Nottingham Forest
Nottingham har som vanligt varit aktiva i transfermarknaden och har plockat in spelare som Carl Jenkinson och Albert Adomah. Högerbacken samt yttermittfältaren är två dugliga spelare i Championship och ska inte underskattas, dessutom har Nottingham en fin trupp sedan innan. Deras premiärmatch på hemmaplan var dock inget att hänga i julgranen. West Brom som de mötte spelade inget fantastisk fotboll men lyckades ändå komma ifrån matchen med tre poäng och målvakten i Nottingham-buren hade en minst sagt svag match. Skärpning krävs för deras del om det ska bli poäng på lördag.

Matchen & Tips
Leeds kommer ta tag i taktpinnen på Elland Road och det gäller för Nottingham att hålla tätt så länge de kan. Lyckas Nottingham få in första målet kan vi få se Leeds i gungning, särskilt på hemmaplan, och då krävs det att spelarna i Leeds steppar upp. Det blir intressant att se hur mycket respekt Nottingham har på lördagseftermiddagen. Jag tror på att Leeds får med sig en 2-0 vinst efter mål av Bamford och Klich.

Var? Elland Road, Leeds
När? Lördag 10/8, 13:30.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

2 Kommentarer

  1. mickeforsis

    Har också tippat 2-0 i Leedstipset. Bland många bra spelare i söndags tycker jag Ben White överraskade mest! Att Hernandez är en trollkarl vet vi sen länge! Tror det blir en ny, solid laginsats. Det enda dom oroar mig är Kikos fladdriga utflykter o Coopers ovana till stora individuella misstag…..MOT-In Bielsa we trust!

Kommentera